4 hurtige tips til modvirkning af stress

Jeg har før fortalt at, det er en vigtig ting for dig med en kronisk sygdom og have fokus på stress. Derfor har jeg lavet en lille hurtig liste. Du kan bruge til at, håndtere din kronisk sygdom.

Håndtering af en kronisk diagnose, for mit vedkommende gigt, er stressende. Stress kan forværre symptomerne af ens kroniske sygdom. Her har du 4 hurtige tips til at hjælpe dig med at modvirke virkningerne af stress.

Stress kan skade

Stressangst og Arthritis (leddegigt)
Din evne til at, håndter gigten kan betyde hvor meget skade din stress og angst udgør – du kan forværre dine symptomerne på din kroniske sygdomme og det kan  bidrag til en lang række andre problemer.

“Når vi er stressede, eller opfatter en trussel, vores krop reagerer med fysiologiske reaktioner, der forbereder os til at kæmpe eller flygte fjenden.  Vores hjerte slag og vejrtrækning ryger hastighed op og vores muskler anspændes og blodgennemstrømningen til hjernen stiger og sætter os i en tilstand af høj bevidsthed”.

Igangværende stress fører til angst (overdreven bekymring), og kan resultere i en øget bevidsthed om symptomer – for eksempel smerter føles værre – samt øget modtagelighed for infektion og risiko for andre sundhedsmæssige problemer, herunder hjertesygdomme.

Angst kan have indirekte sundhedsvirkninger, også, hvis det fører til inaktivitet, forstyrrer søvnen eller fører dig til at spise usunde fødevarer til komfort.

Livsstilsændringer for reducering af stress

Brug derfor denne viden til at gøre disse sunde livsstilsændringer til at reducere stress og modvirke dens virkninger for dig.

Get Moving 
Regelmæssig motion er en af de vigtigste ting, du kan gøre for at lindre angst. (læs om mine gode råd mod angst her). Du øger produktionen af feel-good endorfiner og adrenalin. Det har også mange direkte fordele for din kronisk sygdom. Herunder styrkelse af fælles-støtte muskler og hjælpe med vægttab.

Praksis dyb vejrtrækning
Fokus på vejrtrækning for afslapning. Her er en øvelse at prøve: Træk vejret ind for en optælling af fem og derefter puste ud for en optælling af fem. Gentag i flere minutter.

Søge rådgivning
Psykoterapeuter bruge kognitiv adfærdsterapi til at hjælpe dig ændre adfærd og den måde du tænker på situationer, der kan forårsage eller bidrage til din angst for at i sidste ende hjælpe du føler dig bedre.

Prøv Medicin
Det kan nogen gang godt være svært, at bekæmpe angsten og derfor er man nød til, at bruge medicin. (Jeg vil altid anbefale at du forsøger uden først) Angstdæmpende lægemidler, der anvendes til behandling af angst – BØR kun bruges ofte kortsigtede og bør være i forbindelse med rådgivning; ellers vil angst vende tilbage, når medicinen er stoppet.

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig. Husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet og aldrig et krav. 

-og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

Leave a Comment