Stenalderbrød m. Tranebær

Jeg skrev for et stykke tids siden om Stenalderbrød, som jeg syntes det smager helt fantastiske og det er lette at bage. De bages helt uden mel, gluten og er laktosefri, så allergiker kan også spise det.

Denne gang blev det med tranebær og det er vildt lækkert, nemt og enkelt – lige noget for mig. Har du lidt problemer med maven/tarmene, skal du nok ikke spise meget af det. Kostfiber indholdigt mad kan være hård for maven.

Ingredienser:
100 g havregryn
100 g solsikke kerner
100 g mandler
100 g valnødder
100 g Tranebær
100 g sesamfrø
6 æg
1 dl ekstra jomfru olivenolie / Kan bruge vand eller halvt og halvt
Pynt toppen med lidt græskarkærner

♣ Anvend gerne økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi ♣

IMG_0044

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser i en skål
Kom massen i en smurt form
Bag brødet i en time ved 160 grader (forvarmet ovn)

Det er vigtigt at nødder, kerner og mandler kommer HELE i brødet. Blendes eller kværnes de, så frisættes de sunde men sarte fedtsyrer og de kan harske, når brødet bages ved 160 grader (og så er de ikke spor sunde mere).

IMG_0045Jeg bruger som regel de produkter, som jeg har i huset og da vi kun er to herhjemme, fryser jeg det halve ned. Det er nemt at tø op og jeg kan tage det med når på ferie.

Jeg bruger stenalder brød både, som tilbehør til middagsmaden og som snak. Tranebærene gør at det bliver lidt som en kage, men vild lækkert med den god fløde ost på.

Det er kun fantasien som sætte grænser for hvad du kan bruge…

JEG ELSKER DET – NEMT, LÆKKET ♥ MUMS ♥

hilsen m.bloglovin

Se anden opskrift på stenalder brød her..

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar