Ala Lisbeth ( godt for leddegigt) …
Her er den bedste opskrift på stenalderbrød. Stenalderbrød smager helt fantastisk, det er let at bage og så er det helt uden mel, så alle med glutenallergi kan også spise det.
Ingredienser:
100 g græskarkerner
100 g solsikke kerner
100 g mandler
100 g valnødder
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
5 æg
1 dl ekstra jomfru olivenolie / Kan bruge vand eller halvt og halvt /
2 tsk Læsø eller Himalayasalt
♣ Anvend gerne økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi ♣
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser i en skål
Kom massen i en smurt form
Bag brødet i en time ved 160 grader (forvarmet ovn)
Det er vigtigt at nødder, kerner og mandler kommer HELE i brødet. Blendes eller kværnes de, så frisættes de sunde men sarte fedtsyrer og de kan harske, når brødet bages ved 160 grader (og så er de ikke spor sunde mere).
Prøv også stenalderbrød med tørrede tranebær, rugmel eller hvad du lige har eller kan finde i skabene. Jeg bruger de produkter, som jeg lige har i huset og da vi kun er to herhjemme, fryser jeg tit det halve ned.
Lige i øjeblikket, har jeg valgt at tage valnødderne ud og erstatte det med proteinpulver for at, jeg får proteiner nok i min kost.
Det er kun fantasien som sætte grænser for hvad du kan bruge…
JEG ELSKER DET – NEMT, LÆKKET ♥
Det kan nemlig bruges som en snack og bruger du tranebær, bliver det som en kage .. MUMS ♥