Når sindet bare vil være hjemme…

Når jeg har det skidt, er der en mekanisme i mig der skriger og råber, at jeg har det bedst ved at, være hjemme i trykke rammer.

Når der har været lidt øv i kroppen. Skal jeg virkelig tvinge mig selv til at, tage skridtet og komme ud af de 4 fire vægge. Gør jeg så det, er der 100 alarmklokker der lamer at, du skal tage hjem – hjemme er rart, tryk og mere behagelig for dig!

Hvorfor gør sindet det?

Jeg har aldrig ladet min sygdom bestemme over mig og til dig, der er en af mine nye læsere, har jeg før skrevet om det at være gået ned med stress af en voldsom grad ( du kan læse forrige indlæg længere nede). Jeg har nok aldrig helt forstået sindet´s måde at, reagere på, at jeg skubber lidt til den i øv tider.

Vi ved alle, at det bedste for sind og kroppen er, at komme ud og være social, opleve andet end de 4 vække hjemme. Hvorfor opføre min krop dog sig sådan med mellemrum!

Uhmm, nogen vil sige til mig at der kroppens måde, at fortælle om lidt pay back for at, skubbe på lidt for længe af gangen.

Har du nogen sinde oplevet noget ligende i dine øv perioder?

Det er ingen overraskelse at du rødmer, når du bliver flov eller, at en skræmmende tanke kan få hjertet til at slå hurtigere. Sindets måde at vise hvordan kroppen bliver påvirket i negativ retning, er gennem stress. Det samme tror jeg, at det sker når jeg får disse underlig alarmklokker i hele kroppen, når jeg er skidt.

“Hvis du fx prøver at presse tandpasta ud af tuben men ikke har taget låget af, vil tandpastaen prøve at komme ud af tuben gennem bunden eller hvor der er svagest.”

Hvad sker der så med det tryk der ophober sig inde i dig? Det skal ud af kroppen, og hvis ikke det kommer ud ved at blive udtrykt og afklaret, vil det finde et andet sted at komme ud. Det svageste punkt på kroppen, fx dit fordøjelsessystem, dine nerver, gennem immunsystemet eller ved at forstyrrer din søvn.

Havde jeg være rask og kunne læse på aftenskole igen, vil jeg helt sikkert begynde at, læse psykologi. Det er et af vores mest spændende emner af forskellighed – med variationer af enkelte personligheder vi besidder.

Når jeg så er ovenpå igen, bobler det i hele kroppen om at, jeg skal ud og mærke omverden – det kan ikke gå hurtig nok og jeg får både overskud/energi og lysten til at, opleve en masse – det er virkelig sådan en fed fornemmelse og jeg bliver altid mega glad når, jeg får disse input.

Læs mere her Stress og sygdom – Stress fortælling “live”

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig. Husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet og aldrig et krav. 

-og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth
Comments

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar