Kom godt igennem jule og helligdagene

Guide til at komme igennem jule, julefrokost og helligdagene.

Helligedage er ofte ensbetydende med travle kalendere, familiebesøg og våde/vilde fester. Det kan derfor være en hård tid at komme igennem med en kronisk sygdom i rygsækken. Jeg har selv haft mange udfordringer omkring højtider, helligdage, festen og i de små mini ferier, som julen tit er for mange.  

Her er en lille hurtige guide til hvordan du kan navigere dig igennem dagene og få en skøn oplevelse.

Generelt

Sænk dine standarder! Der er ingen, der forventer, at du disker op med tre slags desserter til kaffen, når du er syg, og onkel og tante kommer på visit. Så nedjuster, hvor der nedjusteres kan, og accepter, at huset ikke kan være skinnende konstant, og at alting ikke kan ske til tiden.

Stress ned! Det er aldrig hensigtsmæssigt at være stresset, og slet ikke når du har en sygdom at, slæbe rundt med. Alle har meget at se til i hverdagen. Du skal bare huske at planlægge og uddelegere dine gøremål til dem omkring dig. Lad bare andre i huset stå for rengøringen, og bed om hjælp til at handle ind for dig.

Slæng dig! Især kvinder er generelt “gode” til at overhøre kroppens signaler, men det er vigtigt, du lytter til dine behov. Så husk sofaen, og glem ræset i en halv times tid – hver dag!

Før arrangement. 

Husk at hvile dig, inden du tager af sted til et socialt arrangement. Om det er festen eller turen på caféen eller en tur til vandet med familien. Ta´en “morfar” i sengen med nedrullede gardiner er lige, hvad din krop behøver, for at den kan lade op til dagens udskejelser også selv om det kan være svært.

Drop de super fede sko

Du behøver ikke lide for enhver skønhedspris, derfor accepter, at du har nogle skavanker og til jer ladies, drop stiletterne. I ved jo, at benene vil takke dig senere på aftenen og manden/kæresten elsker dig helt sikkert alligevel.

Selv om det kan være koldt, så prøv at undgå stram påklædning på benene. De resulterer nemlig i, at blodet ikke kan løbe ordentligt rundt, og så ender du med det sidste, du ønsker, når du er ude og have det sjovt: hævede ben fyldt med væske.

Skal du en tur til vandet eller på caféen, så tænk over at undgå hævet. Hvis vi sidder til en fest, så har vi allerede hævet ben bare ved at, sidde en hel aften på en stol, derfor husk den behagelige påklædning både til dig som mand, og dig som kvinde.

Det er skam helt i orden at slå sig løs på dansegulvet, selv om du er syg. Du kan bedst selv lytte til kroppen og mærke, hvor meget du kan kaste dig ud i – og her er der selvfølgelig forskel på, om hvordan din sygdom er pt.

Det er altså helt okay at gå tidligt hjem. Du behøver ikke være den, der lukker og slukker, når nu du er syg også selv om det er mega sjovt og du hygger dig, derfor igen lyt til din krop – er du træt, så gå dog hjem!

Efter arrangement. 

Når du endelig er kommet hjem i din seng, er der ikke noget værre, end hvis du rammes af uro i benene. I så fald er det vigtigt at have en flaske med beroligende creme uden hormoner,  stående på natbordet. Smør – eller lok manden til at massere – dine ben med olien/creme, og du vil med det samme mærke roen sprede sig.

Dagen derpå.

Hvis du ligner bare lidt mig, vågner du op med en ordenligt omgang “tømmermænd” (læs mit indlæg om kroppens tømmermænd ) og så selv om du ikke drikker – sørg derfor at, du ikke har en masse planer dagen derpå – gå en ekstra tur med hunden, veninden, vennen, kæresten eller bare dig selv.

Pas på dig selv derude og NYD nuet.

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbethTak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar