Kroppens tømmermænd

Aftnen var fantastisk. Vi grinede, snakkede og jeg hyggede mig virkeligt i godt selvskab. Tiden fløj afsted og lige pludselig var den godt over midnat, faktisk hen midt på natten, før jeg begyndte, at mærke i kroppen at jeg var ved at være mør og træt.

Et nik mod manden og en lille rødmen, han var jo ikke helt appelsinfri og nu var det tid at vende hovedet hjemad. Sengen virkede langt fra mig, men 30 min. efter jeg havde nikket, var jeg hjemme og på vej i seng.

Jeg lægger mig godt til rette i sengen og smiler over en god aften. Faktisk er jeg ret stolt over mig selv. Jeg har taget hensyn til kroppen og lavet en masse forberedelse til årets største aften og selv om, at jeg er træt og lidt udkørt, syntes jeg det gik godt. Jeg havde jo virkelig passet på mig selv i dagen op til og på selve dagen og nu lå jeg i sengen og trængte til en god nats søvn.

Øjnene lukkes i og jeg få ro på kroppen, laver alle mine “rutiner” inden sengetid.

Så sker det!

Lige før kroppen falder i søvn kommer kvalmen, der langsomt krybber op i mundhulerne og gør at munden fyldes med vand og smagen af aftnes sodavand kan smages igen og igen. Kroppen begynder at, ryste og der kommer kraftig uro i hele systemet. Benene giver efter for uroen og dynen bliver vendt for tyvende gang i løbet af meget kort tid.

Følelsen af varme bredder sig i hele kroppen og sveden bliver tiltagende. Panden syder og det gør ondt i bagsiden af øjelågene, når jeg vil åbne dem. Varmen gør at, kroppen viser tegn på feber og jeg bliver fuldstændig støjfølsom og jeg har det bedst med at, lyset er slukket og der ikke er uro omkring mig.

Urofaktore

Selv hunden er på dette tidspunkt en uro faktor, der ikke er rart at have omkring sig.

Jeg er så træt at, det eneste jeg ønsker er at komme i en behagelig søvn og få slappet af. Jeg er jo mega træt og trænger til den afslapning søvnen kan give mig. Det er det eneste kroppen ikke gør og har lyst til.

Den er på overarbejde og vil gerne alt andet end sove – jeg er total overanstrengt på alle leder og kanter. Og jeg vil ved nu at, jeg er udkørt i så voldsom en grad, at det kommer til at tager et par dage at komme på rette køl.

Her gik jeg og tænke, at en enkel aften ude og med en masser sjov – så har jeg ikke overgjort det. Jeg sov længe på selve dage inden vi skulle afsted og jeg slappede af i løbet af aften. Alligevel ville kroppen og hoved ikke det samme i lænden.

Det føles fuldstændig som tømmermænd i de gamle dage, altså ikke fordi, at jeg sådan kan huske hvordan det er at have tømmermænd – det er jo en million år siden, men når jeg høre fra andre eller ser på ungerne eller manden. Føles det som en rigtig strid omgang tømmermænd.

Ske terorien

Alt i ens liv bliver vurderet frem og tilbage, ligesom ske teorien, når jeg skal gøre noget ekstra ordinært – så som en nytårs aften i byen. Jeg har lært at affinde mig med det og på den måde har jeg accepteret min sygdom fylder meget i hverdagen.

Selv om jeg har accepteret livet med en kronisk sygdom, er det ikke altid lige sjovt og med mellemrum også ret svært for mig. Også selv om jeg har mange år på bage af udfordringer med en kronisk sygdom.

Nu hedder den nogle kalenderdage skal rives ud af kalenderen og batterierne skal lades op igen.

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig. Husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet og aldrig et krav. 

-Tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

FACEBOOK

Leave a Comment