Hvilken medicin får du?

Flere har spurgt mig om medicinering og om hvorfor at, de får lige netop det produkt de tager og ikke som jeg, får Humira TNF alfa!

Humira TNF Alfa
Humira TNF Alfa

JEG er ikke læge, men jeg har en del erfaringer på egen krop og ønsker ikke at, komme med al for mange udtagelser for de enkelte personer.

Jeg arbejder på at, få en Reumalæge til at, lave nogen blog indlæg med bla. medicinering og forhandlings løb m.m og jeg er af den tro at, du ALTID skal gå til din læge og ikke begynde at, medicinere dig selv eller høre hvad andre tager og tro at, det kan du også…

Jeg har min personlige erfaring om hvordan et produkt har virkede på mig selv og hvilke bivirkninger det har givet igennem tiden for mig og andre jeg har snakkede med.

Jeg kan komme med gode råd og forklaringer på nogen spørgsmål, fordi at, jeg selv har været igennem det – og det er det. Jeg henviser dog altid personerne tilbage til deres reumalæge eller egen læge.

DET er dog vigtigt at, fortælle at, vi alle reagere forskelligt og er forskellige – bare fordi at, jeg ikke kan tåle et produkt, er det ikke sikkert at, du heller ikke kan tåle det.

Snak altid med din læge, før du ændre noget!

De mest gense medicinering for en ny diognostaliseret inflammatoriske gigtsygdomme er dog 3 trins kuren. Jeg kom selv i behandling med den og som månederne gik blev dosiserne øget og tilpasset til mig.

De tre mest brugte præparater er Salaxopyrin – Metrotraksat – Perginil ( den obligatoriske start for en ny diagnostiseret), der findes andre, men dette er den der er evidens baseret viden for virkning.

Behandlingen er billig for sundhedsstyrelsen og har en rigtig god virkning på rigtig mange. Men det kan tage tid at finde den rette medicinske behandling, der virker bedst for den enkelte. Derfor er det nødvendigt at afprøve forskellig medicin og kombinationer af medicin.

Biologisk medicn 

Biologiske lægemidler bruges bl.a til behandling af leddegigt, psoriasisgigt, crohn og morbus Bechterew. Det handler om for en inflammatorisk gigtsygdom at, slå den ned så hurtig som muligt – det giver færrest skader på kroppen.

Jeg tager selv kostilskud i dagligdagen og al hvad jeg laver, indtager og drikker i forbindelse med et godt helbred ( så godt som det nu kan blive) er min reuma-læge med ind over…det burde du også altid gøre!!

Mit håb og drømme er at vi får personlig medicin og Individualiseret behandling – DNA målrettet medicinering for den individuelle patient.

Det ville minske mange gener for den enkelte og gøre at, mange vil kunne fastholde et arbejder og ikke blive “påvirkede” af en kronisk diagnose på samme måde, der gøres i dag for kroniske patienter og deres medicinering.

Jeg selv var små 5 år om, at få den korrekte medicinering (5 år af mit liv, jeg ikke husker så meget af) og man kan godt sige, at til mit held kom der biologisk medicin på det danske market og det takker jeg for hvert dag.

I 2020 har jeg efter regerings nye ændring for køb af biologisk medicin. Har jeg fået et nyt biosimilær medicin pt. hedder det Benepali.

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig. Husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet og aldrig et krav. 

-Tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar