Efter min tur ved KRAM undersøgelsen, her i august har jeg været lidt en “ping pong” bold imellem læger, sygehuset og det lokale sundhedshus.

Jeg fik af vide at, jeg skulle henvises til en diætist og jeg derfor skulle gå til egen læge – egen læge kan ikke henvise til diætist længere og jeg måtte en tur tilbage til sygehuset´s KRAM team, hvorpå jeg fik en henvisning til Sundhedshuset i Silkeborg.

I alle kommuner stiller det lokale Sundhedshuset – et Sundhedsforløb, der er et forebyggelsestilbud for den enkelte i  – Godt på Vej, dit sundhedsforløb.

I starten af dette “projekt” var det kun Diabetes type 2, KOL, hjertesygdom og svær overvægtige der var indstillet til projektet – nu kan alle med en kronisk sygdom få en henvisning til det.

Sikke en laaang omvej for at, få lidt hjælp til en sundere livstil. Har du selv lyst til, at deltage i Godt på vej – skal din egen læge / sygehus henvise dig, da sundhedsforløbet er G R A T I S.

Hvad tilbyder de endelig mig?

Inden forløbet bliver jeg tildelt en kontaktperson fra Sundhedsteamet, der består af fysioterapeuter, sygeplejersker og diætister. Ved den indledende samtale vælger jeg sammen med min kontaktperson de kurser, mit sundhedsforløb skal indeholde.

Det er individuelt hvordan forløbet er skruet sammen og for mit vedkommende bliver det mere diætist linien jeg kommer til at, gå til – der er dog nogle obligatoriske kurser (foredrag), jeg skal deltage i, for at kunne takke, ja tak til tilbuddet.

Kurserne består af;
Dag 1: 2 timers kursus og 1 time og 15 min. træning
Dag 2:  1 time og 15 min. træning

Efter forløbets afslutning vil der være opfølgning i grupper efter 3 måneder og efter 12 måneder

De obligatoriske kurser, jeg skal deltage i

 • Madværksted
 • Fristelser og vaner
 • Forandring af vaner
 • Det gode liv for dig
 • Lev godt med din sygdom
 • Mental trivsel – vejen til balance

Samt de valgfrie kurser jeg kan deltage i, såfremt at jeg har lyst.

• Diabetes type 2, KOL og hjertesygdom
• Søvn og afspænding
• Bliv klogere på træning og motion
• Butikstur – de bedste bud og fristelserne
• Sund mad i hverdagen • Ned i vægt
• Vejer du for lidt?

Jeg påpeget meget til min kontakt person, at det ikke var ret meget målrettet gigtpatienter og derfor kommer jeg heller deltage på alle kurserne ( selvfølgelig efter aftale med kontaktpersonen).

Jeg ved faktisk ikke om det kommer til at, betyde noget for mig. Det spørgeskema der udleveres i forbindelse med projektet er virkelig heller ikke målrettet gigtramte personer.

I selve forundersøgelsen var der også øvelser, der ikke er gode for gigtpatienter ( bl.a løfter en 3 kg tung håndvægt) AV, AV..siger mine håndled bare… total ubrugelige hænder efterfølgende.

 

Det blev dog påpeget at, jeg selv skulle sige fra – men i starten af samtale, fik jeg instruktioner om at for, at deltage var disse “undersøgelser” nødvendige – modsigelser der er helt forståelige.

Nu tager jeg disse 8 uger og ser frem til at, få en masse god viden om mine udfordringer  og hvordan jeg selv kan gøre en forskel for ja, mig selv. Jeg ved dog ikke, om jeg er hel overbevist at dette offentlige tilbud rammer gigtpersoner godt nok, til kunne bruges i al almindelighed – men det skal helt sikkert forsøges!

Jeg krydser finger og håber ?? at, det offentlige har grundlaget for at tage gigtramte ind under deres vinger!

Du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet ♥
-og tak fordi at, du læser med!

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

 

Showing 2 comments
 • Livet med gigt

  Jeg er også meget spændt på om det kan målrettes gigtpersoner – men det skal prøves 🙂 Super god dag <3

 • Birgitte Madsen

  Det virke ikke som om kurset er målrettet til “smerte” patienter. Meeen er det ikke typisk inden for det offentlige 🙁 øv øv. Det jeg har deltaget i, har været totalt ubrugeligt. Har haft mere ondt bag efter. Men held og lykke Lisbeth.

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar