Hjerteundersøgelse KRAM

Sidste fredag var jeg til KRAM undersøgelse, det er en undersøgelse der skal kikke på ens risiko for hjerte-kar-sygdom i forbindelse med gigten.

Hvad er KRAM?

KRAM er forbogstaverne i Kost, Rygning, Alkohol og Motion, en undersøgelsen der bygger på både en spørgeskemaundersøgelse og en helbredsundersøgelse.

I mange kommuner kører der en bus rund og giver alle en mulighed for at, få tjekket sin risiko. På gigt ambu. i Silkeborg (  hedder nu; Klinik for Gigt og Bindevævssygdomme – total fjollet) har de været med fra starten af og her tager de jævnligt gigtpatienter ind og kikkede på risikoen for at, kunne få en hjerte-kar-sygdom.

Der er forhøjet risiko for gigtramte at, få en hjerte-kar-sygdom – derfor er de ops på patienterne og gjort det til en fast del af ens kontrol. 

På afd. fik jeg mit normale spørgeskema, altså det jeg får i forbindelse med mit biologisk medicin og dernæst et spørgeskema på 44 spørgsmål og tilsidst en helbredsundersøgelse fra en sygeplejerske med mål osv.

Vi gennemgik spørgeskemaet jeg havde besvaret inden jeg kom ind og vi tager en snak om hvordan det ser ud med mine tal og hvad de betyder i almindelig sprog.

Vægt ok eller ej.

Da jeg har bøvlet lidt med vægten efter min operation sidste år, er det selvfølgelig en faktor der bliver kikkede på.

Mine blodprøver var fine og da mit blodtryk er lavt, skal jeg passe på med at rejse mig hurtig, da det giver svimmelhed og ubehag ( dog ikke farligt). Men det vidste jeg godt og det passer jeg på med i hverdagen.

Konklusionen af min risiko for hjerte-kar-sygdom, kan ses herunder.

Jeg ligger pænt endnu, dog skulle jeg lige kikke på min vægt ( den må ikke stige voldsomt), men alt i alt passer jeg godt på mig selv og forsøger at, tænke over det med, at jeg ikke må bliver overvægtig ( tror dog at, hendes mål af min talje, er en smule forkert) hi.. hi.. hi.. og at, jeg får lidt mere motion ind i dagligdagen, men jeg er godt tilfreds.

Hvis du nu skulle få lyst til selv at, få denne undersøgelse – kan du læse mere om den her … 

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig. Husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet og aldrig et krav. 

-og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

FACEBOOK

Leave a Comment