At Rejse, Er At Leve

Jeg elsker at rejse, men helst til Spanien 

At rejse, er at leve, skrev H.C. Andersen engang, hvilke jeg støtter fuldt ud. Jeg kender ikke mange, der ikke elsker at rejse. Derfor trodser jeg, virus, regnvejr, influenza og smutter til Spanien i næste måned, denne gang med fly. 

Jeg ved ikke hvad det er for mig, men jeg nyder sydens stråler i Spanien. Jeg har været mange steder i Europa, men Spanien er kommet godt ind under huden på mig. For dig som tit læser med, ved du nok at vi har investeret i en lille lejlighed i det sydlige Spanien nær Alicante. Der holder vi næsten al vores ferie nede og ja, det er gået hen og blevet vores andet hjem. 

Måske er det derfor, at jeg virkelig holder af det. Det er mit eget – min seng, vores sofa, vores møbler på terrassen og ja, jeg kan blive ved. Om man vil det eller ej, så betyder søvnen og komfort alt for mig. Det gør så heller ikke noget, at vi bor i et lækker område af Spanien.

"sponsoreret"
Billedet tage i Spanien af Familie Journalen i 2018 +
https://livetmedgigt.dk/familie-jounal/

I de travle ferieperioder, så som sommer, tager vi som regel bilen sydover. Men når flybilletterne er billige, flyver vi gerne derned. Det er jo også kun små 30 timer i forskel fra bil til fly, griner højlydt… 

Jeg nyder virkelig vores bilture, men på en kort ferie ala hen over påsken, og lign. Er det at fortrække, ikke at kroppen skal igennem to lange køreture inden for så kort en periode. 

I de sidste 6 år vi har haft lejligheden, har vi flere gange oplevet forsinket fly. Det er også en af grundene til, at jeg undersøger alt inden jeg flyver afsted. Jeg arbejder jo stadig med min angst efter de år hvor jeg gik ned med stress og især nu her hvor jeg er ekstra sensitiv i kroppen pga den ekstra hudsygdom og al det andet som sker med mig.  

Heldige / Uheldige

Det betyder, at alt skal helst køre efter en snor. Nu er det jo sådan, at selv om jeg undersøger, og undersøger, så er det jo ikke altid helt så nemt at få tingene til at gå efter en snor. Jeg må sige, at I vores lille familie, går tingene ikke altid som jeg forudsiger dem. Selv om vi har undersøgt tingene op til flere gange inden afgang, så som ”flyet kommer til tiden, eller om der er forsinkelser i vente” – så sker der altid et eller andet.  

Det betyder at min søn rent faktisk mere 1 gang fået “forsinket fly erstatning”. Derfor har jeg også undersøgt, hvilke muligheder der er for få hjælp til dette. Mest af alt fordi, jeg personlig syntes det er lidt en jungle at finde rundt i hvad er jeg berettiget til. Hvis jeg skal lave grin med det, så er det lidt som, det kommunale system. Ingen ved noget og ingen kan svare på noget (ler lidt). 

Jeg fandt for noget tid siden, Airhelp. Det er virkelig en smart måde de hjælpe på med forskellige udfordringer. Men bedst af alt og virkelig vigtig for mig, man behøver ikke selv betale udgiften, hvis man står i suppedasen. Deres mission er nemlig lidt som min, at hjælpe andre. Hos dem er det bare flypassagerer, hvor jeg tager mig af kronisk syge – måske er derfor, at mit valg ramte på dem.   

Jeg er en planlægger. For mig, er det vigtigt at finde svarene på alt inden noget går galt. Derfor søgte jeg, da jeg skulle tilbage på ”hesten” igen, det med at flyve. De muligheder der var for at få hjælp til hvis alt virkelig skulle gå galt, og fandt så Airhelp. 

fif

Jeg bruger alle mine værktøjer dagligt, selv om jeg ikke viser det. Jeg har små fif jeg bruger selv i hverdagen og måske kan du også bruge dem – man ved aldrig. Hverdagen som kronisk syg kan være en kamp. Derfor kan lidt “Inside” -viden, og måske endda en bedre forståelse for, hvordan du kan give dig selv plads og rum – gøre hverdagen nemmere. 

Det er sådan jeg har det med Spanien. Der har jeg plads og rum til, at være MIG. Lad os se det i øjnene, det ikke er ”hot” at være syg, og tit også ret isolerende for os, og det vil jeg godt ændre bare lidt.  Når jeg har fået alt det praktiske er på plads, så handler det jo om at glæde sig til den kommende ferie, og huske, ”at rejse er at leve” og hvem vil ikke gerne leve! 

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at du læser med!

Hilsen-livet-med-gigt-lisbeth

Leave a Comment