Lyden af ferie, ferie, ferie..

Lyden af ferie begynder, at nærmer sig.

Sidste søndag, stod jeg med lukkede øjne midt på en rasteplads i det sydlige Europa og lyden af cikader overdøver larmen af motorvejen vi kom fra og skulle tilbage på.

Det var en fantastisk lyd. Vi havde kørt et langt stykke ned over og efter en nat med få pauser og en formiddag med et kort ophold, hvor morgenmaden blev spist i 29 grader morgensol (hvilke var skønt!). Havde jeg brug for at mærke på krop og sjæl – hvorfor jeg køre så langt i bil.  Hvorfor jeg udsætter kroppen for disse ret hårde udfordringer i, at køre langt i sammen position.

Lyden var så intens at det næsten gjorde ondt i ørene og jeg mærkede trods de mange mange timer jeg havde siddet i bilen, var det en kærkommen følelse og da mistralvind blæste med den lune vind, der langsomt kærtegnet min hud, begyndte kroppen at slappe og selv om det kun varet i et kort øjeblik – var det himmelskønt!

Det er øjeblikke som disse, der gør at jeg gang på gang sætter mig i bilen og køre sydover. En af jer skønne læsere, skrev faktisk til mig for at høre hvorfor jeg vælger at gøre det.  Det vil jeg da gerne også fortælle dig!

nuller-jeg-livet-med-gigt-rebata-juli-2018

Nuller og jeg på Rebate, Spain (mit hjerte er faldet for dette skønne sted)

Valg baseret på økonomi

Jeg kan kun sige at alle vores valg i livet ALTID er baseret ud fra vores økonomiske situation. Det er første ingrediens i vores beslutning del, hvad siger økonomien! I år har det været fordi, at manden ikke kunne få af vide hvornår han fik ferie fra og til. Hvilke gav en del udfordringer med transport i fly. Især når vi ikke kunne bestille de “billige” flybilletter, der bliver online tilgængelig i efteråret.

Derfor blev valget til bilferie og kør-selv-ferie ned igennem Europa. Det ville være meget lettere og en hel del hurtigere, at tage flyet. Vi kører i små 30 timer og ja, et fly tager fra Billund, Købehavn og Aalborg små 3 t. 15 min. til vores destination.

Altså det er en tidsrøver, at være fattig. MEN når det nu er sagt, så har jeg det faktisk godt med at kunne bestemme alt selv. Det kommer helt sikkert af min klaustrofobi og det med at jeg altid kan komme ud og af, gør faktisk at jeg syntes det er en rar følelse.

Kager, masser af kager.

I denne uge, hvor vi ankom natten til mandag, har været fyldt med fødselsdage fejring. Der har været tryk på, men fyldt med masser af hygge, kager, spil, snakken og skøn mad, samt selvfølgelig madlavning og oprydning.

Mandag tog vi til Ikea for, at investere i en ny sofa til lejligheden. Tirsdag var kroppen godt rundt på gulvet og jeg havde brug for, at lave intet. Det er hårdt for alles kroppe, at kører de lange turer, så tirsdagen blev brugt på ingenting.

Onsdag havde manden min sin rigtige 50 års fødselsdag og det blev fejret med mine forældre og venner fra Spanien af på vores lokale kinesiske restaurant. Torsdag havde min far så 75års fødselsdag og det fejret vi med en tur i det blå og eftermiddagskaffe/te på en af mine absolut yndlingssteder her i Spanien. (Øverste billede er fra Rebate restaurant.) Om aftnen blev han fejret på en skøn Argentinsk restaurant med sang og kage.

Jeg tror seriøs ikke jeg har fået så meget kage på et helt år, som jeg har spist her i disse dage. Alle mulige chokolade kager og ja, lige som man tror at vi havde smagt alt. Fik vi en kage der smagte af mælkesnitte, det var en oplevelse.

rebata-chokoladekage-livet-med-gigt

Kage til min fars fødselsdag

kage-fodselsdag-livet-med-gigt

Endnu en kage til min fars fødselsdag

Nullers-kage-livet-med-gigt

Nullers fødselsdagskage

Fredagen blev brugt på intet, men det er jo også sådan med ferie, at de fleste dage skal gå med ingen ting. Det har været så hyggeligt og jeg ELSKER virkelig når alle er samlet. MEN jeg vil lyve hvis jeg sagde, at det ikke trækker på kræfterne og kroppen.

Derfor hvis du er pårørende til en syg og tænker, jamen hvorfor kan vi ikke bare gøre dette eller dette. Så skal du vide at alt hvad en kronisk syg person gør har konsekvenser (ske teorien). Og til dig der er syg, så husk på din egen krop og sjæl. DU er bedst, når du selv har det godt. For når du har det godt, kan du bedre hjælpe andre med at få det godt.

Skal du på ferie lige om lidt?

Så er min bog “På rejse med med en kronisk sygdom” guld værd. Jeg fortæller om de erfaringer jeg har gjort på mine mange udlandsrejser og forærer dig alle mine guldkorn og øvelser her. E-bogen er en guide bog til hvordan du begår dig før – under – og efter rejsen.

Jeg har vedlagt en lille rabat kode på hele 50% til dig, brug koden: Sommer2018 og du kan download bogen med det samme.

Email mig på hej@lisbethsnede.dk hvis du er interesseret i bogen: “På rejse med en kronisk sygdom”

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at, du læser med!

kys-hilsen-livet-med-gigt

Følg mig på

INSTAGRAMFACEBOOK

Ferie, ferie, ferie,
slap nu af, du har fri,
og syng en glad melodi.
Op mod solen ler vi,
den vil skinne, til ferien er forbi.

Tekst: Victor Skaarup –Musik: Ole Mortensen

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar