De svære spørgsmål…

Stiller du nogle sinde det spørgsmål?

Måske endda til dig selv?

Hvad betyder noget for mig?

Jeg stiller tit mig selv det spørgsmål; Hvad betyder noget for mig? Det kommer sig af, at for mange år siden var der en klog person der spurgte mig. Hvad der gjorde mig glad! Ja, hvad i hulen gør mig glad! Et spørgsmål, jeg på daværende tidspunkt på ingen måder kunne svarer på . Tror du at kunne det, hvis du blev spurgt lige nu?

På daværende tidspunkt i mit liv kunne jeg ikke selv se, hvad det var der gjorde mig glad. Jeg kunne ikke sætte ord på, hvad fik mig til at smile, le eller bare være mig selv . Dog mest vigtig af alt, hvad fik mig til at føle glæde. For mig har det/er det en proces, at finde ud af hvad der gør mig glad, samt lysten til at stå op om morgen med et smil på læben.

Lykkelig og glad.

Jeg har med tiden lært hvad der gør mig lykkelig og glad. Processen i at finde ind til kerne af hvad glæde er og hvorfor glæden gør en glad, er en rejse i sig selv. For mig betød det en kæmpe indsats for at finde lige “det”. Det der gjorde mig glad når smerten og uvisheden er tæt på livet. Jeg begyndte at tale med folk omkring mig om de kunne definere hvad der gjorde dem glade. Her fandt jeg hurtig ud af, at alle rent faktisk ikke kunne sige, hvad der gjorde dem glade. Altså ikke sådan lige med det samme.

I starten troet jeg at det var fordi at jeg spurgte personer det var udfordret som jeg. Men jeg efterhånden blev det lidt mit samtale emne, når jeg var ude til arrangementer eller middage hos venner og familie. Her vidste mange ikke hvad der defineret glæde i hverdagen for dem.

Lisbeth 2022_Alicante

Ingen anede hvad der gjorde dem glade!

Selvfølge var mange bevist om hvad et godt og indholdsrig liv indholde. Nogle mente at det var nok økonomisk uafhængighed midler til at opfylde drømmene. Mange sagde som side bemærkning et godt helbred. (Noget jeg tror mange altid ønsker, hvis de er pårørende til en kronisk syg). Mange blev selv overraskede over, at de ikke lige kunne sige en ting der gjorde dem glade.

For mig er det et skræmmende og vild problematisk, at vi lever i et samfund. Hvor vi mere eller mindre køre på automat knappen. Vi glemmer at stoppe op og lytte til os selv og vi er… og hvad vi ønsker os for livet.

Verdens lykkeligste folkefærd!

Vi er verdens lykkeligste folk, siger og sagde omverden på et tidspunkt. På daværende tidspunkt, stod jeg og ikke kunne svare på hvad gjorde mig glad. Det var virkelig en øjenåbner for mig og min familie. Glæde er en interessant størrelse. For vil vi ikke alle sammen gerne være glade? Samt forsøger på hvert vores måde at opfylde behovet for det?…at føle os værdsat, holdt af, elsket…for hver gang vi connecter med de følelser, så kommer der en naturlig glæde, smil, latter, ro.

Ting jeg har fundet ud af giver mig glæde er:

1. Motioner (gåturer er fantastisk). 

2. Bruge tid med familie,venner og mennesker der giver mig energi af deres samvær. 

3. Sov mere – jeg bliver mindre påvirkelig over for negative følelser, når jeg ikke er træt.

4. Smil – det kan lette på humøret. (mit nye øgenavn på jobbet er lige nu: Frøken evigglad.

5. Hjælp andre, medfølelse – det øger min livsglæde og har stor tilfredsheden i mit liv.

En tommelfingre regel er at, du skal hjælpe dig selv, før du kan hjælpe andre – og den er sandt. Dog husk de små ting i hverdagen kan også hjælpe dig. Lad personen i køen med en varer kom foran dig, også selv om du måske kun har tre vare. Smil til en forbigående som ser ked ud af det. Saml affald op fra vejen af, selv om det ikke er dit. (lad dog mundbind ligge).

Det er de små ting i hverdagen der udgør de store ting og gør

Ærlighed skaber lykke
Du kommer langt med at starte med at, være ærlig overfor dig selv.

Med et ønsket om en skøn dag til dig, fra mig. Husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet- og tak fordi at, du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar