Rådighedsbeløb

Tommerfinger regel

I mange år har vi som familie taget efter at, vi kunne leve på to fagforeninger, hvis alt skulle gå galt! Det var vores tommerfinger regel og den brugte vi tit, når vi skulle udvide i det daglige.

Det som bare ikke have tænkt på, var at hvad nu hvis en af os blev syge!

I dag sidder vi med hus, to biler og et sommerhus i Spanien og udefra må det se ud til at, vi bare har kassen! Men faktum er at, vi kan gøre dette med en faglærer løn og en fleksjob lønning. To ikke særlige høje lønninger og meget lidt rådighedsbeløb i dagligdagen.

Fornuftige!

Vi var to meget unge mennekser,  da vi købte hus og uden at, skulle “klappe os selv på skulderen” har vi altid været fornuftige med vores økonomiske midler.

Hvilke også gør at, vi i dag på de to små indkomster kan sidde i et stort hus. Et hus der er blevet for stort til os at vedligeholde og som er ved at, være godt slidt efter mange års mindre midler at, fornye for, samt ren økonomisk, er blevet svært for os at sælge!

Grunden til dette vi ikke kan sælge, er at jeg der er på overførelses indkomst, ikke har ret stor værdi for kreditforeninger eller banker. Det gør det faktisk ret svært for os, at låne til nye udfordringer, så som en ny bolig eller andre større ting og nye udfordringer.

Vi betragtes som dårlige investeringer!

Selv om jeg har et arbejde og kan garantere en 95% af højeste dagpenge sat fra ydelseskontoret i forbindelse med mit fleksjob bevis og min mand en solid, dog ikke så høj, indtægt.

Endnu en af stattens gode idéer ved at, ændre fleksjob reformen i 2013 og efter virkningerne af deres ændring, bliver flere og flere som årene går!

Det gør nemlig at, vi som familie er bundet på hænder og fødder på mange områder. Det første er at, for Nuller og jeg er vi stavsbundet til vores bopæl – vi får svært ved at, rykke teltpælene op og “starte” forfra.

For det andet, så har vi aldrig haft disse skandaliseret/normaliseret rådighedsbeløb i vores budget, det er jo næsten det jeg personlig tjener brutto at, vi skal have til rådighed netto.

Hvad er et rådighedsbeløb?

“Rådighedsbeløbet er det beløb, der er tilbage, når de faste udgifter er betalt. Det er altså de penge du har til mad, fornøjelser, ferie, tøj og så videre. I rådighedsbeløbet indgår ikke udgifter til bolig, transport og den slags.”

“En familie med 2 voksne og 2 børn kan altså regne med at skulle have et rådighedsbeløb på ca. 13.000 til 14.000 kr, hvis man vil låne til bolig. Dog kan dette krav være større eller mindre.”

Det et voldsomt svimlende beløb, der forlanges for at kunne yde et lån igennem banker og kreditforeninger og det er helt sikkert noget, der ramme mange på overførselsindkomst indkomst.

Hvad er overførselsindkomst?

“Overførselsindkomst betegner indkomster, som det offentlige stiller til rådighed for borgere, der opfylder visse betingelser. Dagpenge, folkepension, kontanthjælp, SU osv. er vigtige danske eksempler. Overførselsindkomsterne gives uden noget krav om modydelse.”

Jeg klager ikke, men jeg har svært ved nogen gange at, se løsninger på de udfordringer vi med mellemrum har rent økonomisk. Især vores hus – det har nået en grænse, hvor det er ved at være slidt og trænger til en kærlig hånd – men pengene er for små til at skrabe samme til nye gulve i hele huset, eller til fornyet maling af væggene ( der ikke er malet siden 2005)!

Så kommer det rent fysiske, jeg kan ikke male mere – så det er vi nød til at, få udefra til at gøre og det koster også! Det er skruen uden ende, men selvfølge er der en løsning på dette også!

Alle problemer er bare løsninger, der ikke er fundet!

Et godt ordspil! Men ind i mellem kan det dog være svært at, finde løsningen på det økonomiske, når den bliver påvirket af udefra kommende i ens liv.

Jeg kan godt forstå at, mange mennekser giver op og smider håndklædet i ringen – det er hårdt at, blive syg og til dem, der ikke forstår det – skulle de prøve at, sætte ned og lytte til vores udfordringer – INDEN de dømmer coveret, så at sige!

Jeg håber at, vores regering snart får øjnene op for deres mange fejl i forbindelse med 2013 reformen – den har stor, stor effekt på de syges hverdag.

Også for os der gider at, gøre en indsats for et Godt Liv med en kronisk sygdom og gang på gang bliver kastede tilbage i ringen!

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig. Husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet og aldrig et krav. 

-og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth
Showing 2 comments
  • Livet med gigt

    En kamp som altid vil være et valg om priorit og fornuft, samt besparelser og fravalg

  • Anja Frandsen

    Ja det er ikke nemt – at man ligefrem bliver straffet for at være syg ?

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar