Passer du på tænderne….

Da jeg blev syg, var det ikke kun det fysiske der blev udfordret i dagligdagen. Jeg skulle også til at, tage hensyn til at jeg  ren psykisk reageret i munden på de mange smerter jeg havde i løbet af natten.

Det betød at, jeg ren faktisk bed så hårdt sammen og skar mine tænder så voldsomt, at jeg lavet store skader på mine tænder. Hvilke gav mig andre spændinger i hovedet og nakken, når jeg vågnede om morgen.

Jeg flækkede en tand midt igennem i en periode, hvor jeg virkelig var i et smerte rus og det var så kroppens måde at, kanalisere det væk!

Bideskinne

Forholdsvis tidligt i mit sygdoms forløb, fik jeg en bideskinne lavet , som jeg den dag i dag bruger om aften, hvis jeg har det slemt, ved lange kørerturer og selvfølgelig om natten.

Spændinger i kæbemusklerne kan komme som en form for spredning af spændinger fra musklerne i ryggen og stress kan øge spændingerne.

For eksempel eksamensstress eller personlige bekymringer. Alkohol kan forværre spændingerne. Mangel på søvn, motion og frisk luft kan øge spændingerne og få dig til at, skære tænder eller binde hårdt sammen om natten, fortæller min tandlæge.

Du kan få mange forskellige bideskinner, men det vigtigste er at, den hjælper dig med at passe på dine tænder – om den så er købt ved tandlægen eller ej.

bindeskinne-livet-med-gigt

Min bideskinne er lavet i hård acryl, der beskytter mine tænderne. Denne type bidskinne kaldes en ”refleksfrigørende bidskinne”, og betyder, at sammenbid undgås.

Tænderne kan derved frit bevæge sig hen, hvor musklerne ønsker, at kæben skal være. På den måde kan tyggemusklerne slappe mere af, og jeg undgår slid på tænderne og lindre de steder jeg overspænder.

Hvis du også skær tænder, så snak med din tandlæge, da der fåes mange forskellige slags og jeg har også set på nettet at, der findes “gør det selv” kit.

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig. Husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet og aldrig et krav. 

-og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar