Nu skal det prøves…

Ingefær shot -som booster kroppen!

Ingefær Shot kører rundt i medierne lige nu og alle har en version af deres udgave af den. Jeg har ledt efter en god udgave, som ikke kræver det meste og når nu alle har prøvet det og nu var det tid til at, jeg også skal afprøve teorien om Ingefær mysteriet!

Jeg fik en opskrift af en kollega og jeg glæder mig meget til at, se resultatet af denne anti-inflammatorisk drik. Den skal være rigtig god for os med leddegigt og samtidig have gode egenskaber til forebyggelse af mange andre ting.

Jeg kan dog ikke lide smagen af Ingefær, men jeg forsøger mig frem og har i min tilsat lidt mere citron i min blanding. Surt – men jeg kan meget bedre lide smagen.

Ingefær shots - Øko varer
Shots i gryde
tomme flasker til shots

Ingredienser

2 liter vand
200 gram ingefær
2 Økologiske citroner
2-3 spsk. rørsukker
(evt. 3-4 cm. gurkemejerod som giver den flotte farve og er meget sund pga. stoffet Curcumin (kan købes bl.a i store Brugser og Irma).

Fremgangsmåde:

1. Skræl ingefær og skær den i skiver.
2. Skær hele citroner med skræl på i skiver. (Derfor øko-citroner)
3. Læg skiverne i en gryde og hæld 2 liter vand henover.
4. Tilsæt 2-3 spsk rørsukker
5. Vand, ingefær, citroner, (evt. gurkemejerod) og sukker koges, under låg, i 45 minutter.
6. Når kogetiden er overstået sies saften fra og den hældes på patentflasker.
7. Afkøles straks.
8. Drik 2-4 cl. om dagen for at den anti-inflammatoriske effekt.

Kan holde op til en måned i køleskab.

Gule negle
Husk hansker til  gurkemejeroden – det farver 🙂

Hvad er det godt for?

Ingefær er fyldt med medicinaktive stoffer, vitaminer og antioxidanter.

* Kan lindre kvalme.
* Kan afhjælpe gigtpatienters ledsmerter.
* Fjerner betændelsestilstande i kroppen.
* Har været brugt i mere end 5.000 år som naturmedicin.
* Selv lægevidenskaben har veldokumenterede studier om helbredende
effekt.

Gurkemejerod har flg. gode egenskaber.

* Curcumin forebygger ældning.
* Curcumin forebygger grå stær.
* Curcumin har antoxidante egenskaber forebygger gigtsmerter.
* Curcumin reducerer mængden af kolesterol og forebygger herved hjerte-kar-sygdomme.
* Curcumin i gurkemeje forbedrer produktionen af BDNF som hjælper hippolampus til at vokse i hjernen, hvorved koncentrations- og indlæringsevnen forøges.

Derfor kan curcumin muligvis forebygge demens og depression.
Curcumin modvirker dannelse af blodkar i kræftsvulster og dermed deres vækst.

Især skulle stoffet have en hæmmende effekt på tyktarmkræft og brystkræft.

Rigtig god fornøjelse med denne vidunder-drik ?

Færdig Ingefær shots

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet og aldrig et krav. 

-og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth
Showing 2 comments
 • Livet med gigt

  Hej John,
  Tak for din kommentar.

  Jeg har forsøgt med mange forskellige ting i livet med gigt. Det jeg har lært er, at jeg vil gerne undgå det dårlige for min krop. Så jeg forsøger mig med at lindre smerterne når det skal, med f.eks. panodil (da det er en nødvendighed for ikke at stresse min krop). Men jeg tager dagligt kalk, en multivitamin og helt afhængig af vejret, vind og årstiden supplere jeg med f.eks. D-vitamin tabelet.

  Jeg har desværre ikke været så vild med smagen af ingefær, så denne drink har ikke gjort indhug i min hverdag. Men jeg bruger dog ingefær, gurkemeje og andre anti antiinflammatorisk krydderier i min mad, for at hjælpe min krop så meget jeg kan, med at modstå betændelse tilstanden i kroppen. Jeg er ikke fanatisk, men kosten betyder mere end vi snakker om i gigtverden – med tiden er det dog blevet bedre.

  Jeg er dog af den overbevisning, at alt med måde er bedre end alt overdrevet. Spis fornuftigt med grønt, frugt og veksle/varierer ens kost er også vigtig. Jeg forsøger at leve sundt og til tider kan det godt være svært med f.eks. alle de grønsager der skal rengøres for det sunde i kosten. Men på YouTube har jeg lavet et par videoer omkring emnet.

  Jeg håber det gav lidt svar på dit spørgsmål John, ellers er du helt sikkert velkommen til at kontakte mig igen.

  🙂 Lisbeth

 • John Johansen

  Hej Lisbeth!
  Jeg kan se det nu er tre år siden du oprettede denne side.
  Da min veninde lider af ledegigt, og jeg derfor leder efter lindrende naturmidler, kunne det være virkelig dejligt, at høre dine personlige erfaringer med ovenstående opskrift.

  Med venlig hilsen
  John Johansen

Leave a Comment