Min mands sommer kartoffelsalat

Den danske grønsag “kartoflen” er bare en af de bedste ting ved sommeren. Selv om det er en af de grønsager, vi skal holde os lidt fra, så er det stadig en af mine ynglings grønsager. Jeg har altid elskede kartofler og selv om jeg forsøger ikke at, inddrage det i min kost normalt, kan man ikke på en sommer dag komme uden om K A R T O F L E N – den er så dansk og hvad er bedre end  ny opgravede kartofler fra egen have…mums…

Her er en nem kartoffelsalat og som al andet jeg laver, er det med ting, som der er i huset og i køleskabet. Stor tilhænger af at, bruge det man har!

Kartoffelsalat a´la Nuller ♥ 

Antal: personer: 2 -3
Forberedelse tid: 15 min

Ingredienser:
750 g. små vaskede kartofler
2 fed hvidløg
4 spsk. mayonase
1 tsk. Dijon sennep
3 dl. A38
salt og peber + en knivspis honning og en sjat citron

Pynt:
1 bdt. radisser i skiver
1 bdt. forårsløg
1 pt. eller bdt purløg, skåret fint
1 bk. karse
Salt og peber

IMG_7295    IMG_7296    IMG_7297

Sådan gør du:
Det er nemmest at arbejde med kartofler, som er kogt dagen før. Alternativt kan du koge dem møre og lade dem afkøle i rindende koldt vand.

Tag en stor skål og bland A38, mayonnaise, sennep og hvidløget med salt, peber, honning og lidt citron. Smag nu cremen til og tilsæt evt mere sennep, salt og peber. Kartofler suger også en masse smag. (Cremen kan godt virke lidt tynd) 

Evt. Pynt: Radiser, purløg eller karse efter smag.
Skær radisser i tynde skiver og finthak løget. Skær purløg fint og klip karsen. Kartoflerne vendes i cremen sammen med halvdelen af pynten. Ved servering pyntes salaten med det resterende pynt.

Tip: Kartoffelsalat kan sagtens forberedes dagen før og stå og trække i cremen, vent dog med at tilsætte hvidløget og pynt til dagen efter. Hvidløget kan godt blive for kraftig i smagen, hvis det står natten over.

IMG_7277

Vi valgte at spise gode Økologiske Spareribs fra vores lokale Gårdbutik Skovgården  til vores kartoffelsalat. Men det er vist kun fantasien som sætter grænser for hvad du kan spise kartoffelsalat til – god fornøjelse.

Velbekom og rigtig god søndag ♥

 

hilsen

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar