Marengs er ikke noget jeg sådan går og laver i dagligdagen, men den anden dag, fik jeg lavet lidt for meget æggehvide til min chokolademousse og hvad gør jeg så…
Jeg kikkede lige i min opskrift bog og wupti – så fandt jeg gammeldags marengs opskrift frem.
Ingredienser:
3 stk. æg
150 g. sukker (jeg bruger sukrin)
1 tsk. lakridspulver
Opskrift:
Æggehviderne piskes stive. 3 tsk. sukker (1 for hver æggehvide) tilsættes, hvorefter massen piskes i 5 minutter. Resten af sukkeret irøres med let hånd.
Lav små toppe af to skeer og bag ved svag varme, ca 100 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.
Æggehvidemassen kan sprøjtes ud som kranse, hvorefter de bestrøs med hakkede mandler, lakridspulver, tørret hindbær – kun fantasien sætter grænser.
MUMS og tænk, det er af rester – et hit til desserten ♠
HUSK når de er bagt og kølet lidt ned, skal de pakkes ned i en tæt dåse eller plastikæske.
Nemhed ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Se flere opskrifter her…