Lasagne m. grønt salat

I min familie har vi altid elskede italiensk mad og derfor har spagettien og kød sovsen været nr. et hos os fra ungerne var hel små. Jeg kan ikke holde til at, stå med maden lige op til gæsterne kommer, og derfor er Lasagne også vild godt spise, når vi skal have gæster.

Jeg kan lave det af flere omgange, og være klar når gæsterne kommer. Nemt og enkelt.

Lasagne til 4 personer 

 • 450 g. god oksekød
 • 2 – 4 fed hakkede hvidløg
 • 4-6 klumper spinat, hak det godt
 • 2 dåser flåede tomater
 • evt en soya cuisine
 • Lasagneplader (efter hvor mange lag du bruger)
 • Revet ost
 • 1 bundt oregano
 • 1/2 bundt basilikum
 • Krydderier: salt, peber, chili
 • Bechamelsauce/Mornay sauce: mælk, majsstivelse og en god revet ost. Jeg bruger mozzarella ost og ofte en smule af en rest af ost fra fryseren.
IMG_0125Lasagnesauce
Start med at brune kødet til det er brunet godt igennem. Derefter tager du de flået tomater, de friske urter, som oregano, basilikum og hvidløg og blender med tomaterne og tilsættes det brunede kød.  Dernæst tilsætter du Soya cuisine eller lidt fløde og lad nu saucen stå med låg på og simre svagt i minimum min. jo længere jo bedre.
Jeg supplere nogle gange saucen med fx. chili (brugt i dag) eller andet jeg lige har lyst til af grønsager, som gulerødder. Smag på saucen løbende. Denne sauce kan også bruges som kødsovs ♥

IMG_0130Bechamelsauce (eller rettere Mornaysauce, eftersom jeg foretrækker den med ost)
Varm mælken og tilsæt majsstivelse til den bliver en lækker saucekonsistens.
Laver du det med en smørbolle, tager du en klat margarine eller olie på størrelse med en stor spiseske smeltes langsomt i en gryde, pisk sammen med et par spsk hvedemel. Når melet har suget alt smøret og er en samlet klump, piskes mælken langsomt i, lidt af gangen.
Når det har saucekonsistens kommer man ost i, pisker videre og smager til med, salt og peber, når osten er smeltet.

 

Lasagnen
For at det skal være nemt for mig, bruger jeg altid foliebakker til lasagnen. Jeg kommer først et lag mornaysauce, derefter skiftevis lasagnesauce og lasagneplader, slut af med lasagnesauce som toppes med et lag bechamelsauce. Fadet sættes i ovnen på 180 grader (varmlufts ovn) i ca 30 min. og serveres med en god grøn salat og godt brød ♥

IMG_0127     IMG_0126     IMG_0127     IMG_0123  

Grøn salat ingredienser 

 • Salat hoved
 • 1/2 lime
 • 2-4 gulerødder
 • 1 agurk uden skræld
 • ærtebæl (øko eller fra haven, som ikke er sprøjtet)

Grøn salat
Skyld altid alle grønsagerne før brug. Derefter skær dem i små stimler, firkanter eller hvad du har lyst til. Det skal være lækkert og derfor er det efter eget hoved, hvad du kan lide af udskæringer. Jeg elsker strimler, de er nemme og enkelte at skære ud og tit tager jeg min kartoffelskræller og bruger til de lidt større ting, som gulerødderne og agurken. Har du lidt hvidkål liggende, tilsæt små strimler at dette også, det giver en god knagsende struktur i salaten. Bland tilsidst det hele sammen og tilsæt lime og oliven olie.

Sæt det hele på køl, inden du skal bruge det ( og det kan du nemt dele op over hele dagen)

Velbekomne

hilsen m.bloglovin

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar