Kvinder i 50’erne er alt andet end……

Kvinder i 50’erne er alt andet end hedeture og nedsat sexlyst, de er erfaren kvinder i en smuk indpakning af modenhed og selvtillid.

En flot påskesøndag i 1972 kom jeg til verden, hvilke gør, at jeg ikke helt kan lyve mig fra at jeg i dag runder tallet 50. Mange har haft deres bekymringer omkring at blive ældre. Oftest hører jeg at det er hårdt at blive “gammel”. Jeg har nu ikke tænkt mig at gå i panik over, at jeg har fødselsdag i dag og runder det halve århundrede.

Hip hurra det’ min fødselsdag”

Jeg elsker at være lige præcis her i livet og er glad over hver eneste af mine fødselsdage, de bekræfter mig nemlig i, at jeg forsat er i verden og det er til trods for en masse bump på min vej, og er 50 ikke de nye 40?

Lisbeth Snede i Spanien 2022

Ifølge livsstils- og modemagasinerne er 50 de nye 40. Vi lever sundere, vi lever længere, og mange af os er til og med og så i bedre fysisk form. Pensionsalderen forventes i min generation at være omkring de 70 år. Selv om drømmene om livet for mig som 50 åriget, ikke helt lever op til mine forventninger. Endda siges at det er blevet smule anderledes, dog på en god måde, når vi tager realiteterne med ind over.

”Er 50 ikke også de nye 40?”

Alderdommen er blevet sværere at sætte i bås, fordi vi er så forskellige i dag. Man har en kronologisk alder og en biologisk alder, og de kan være meget forskellige. Min dåbsattest siger måske 50 år, mens min krop mere ligner en 38-årigs. Kroppen kan være en rutsjetur af hormoner og personlige forandringer, i hvert fald for mange af kvinder. Men kvinder i 50’erne er alt andet end…… hedeture og nedsat sexlyst. Jeg er et sted, hvor jeg vil nyde min modenhed. Jeg tænker heller ikke længere over min alder, når jeg klæder mig på – gør du det?

Den magiske aldersgrænse

Jeg hører indimellem eksempler på, at alder er afgørende. Den magiske aldersgrænse på 50 har det med at veje for tungt i den forkerte vægtskål, når der skal ansættes. Jeg tager mig til takke med, at studier viser at de 50-årige er de bedste bosser. Dem der viser de højeste niveau af professionel vitalitet, samt udføre opgaver med lidenskab, vigør og evner, og opnår tilfredshed i deres jobs.

Jeg skal dog vente med at få det bedste ordforråd indtil jeg er i 70érne, så derfor til dig der læser min blok eller kender mig, hav lidt tålmodighed endnu. Udsigten til at jeg bliver mest glad for min krop er når jeg midt i 60érne og som 82-årige har jeg det psykisk bedst – jeg har med andre ord en masser at se frem til i livet og det er lige det. Jeg elsker at gå de næste 50 år i møde med ”What ever it may bring”.

Det postive sind

Mit mål var som 50´årige, er at være gældfri, have en stærk økonomi (ikke spare til højre og venstre), en stor familie, masser af fritidsaktiviteter, en dejlig stor omgangskreds og et meningsfyldt job med fremtidsmuligheder. Jeg kan på ingen måder tillade mig at klage over mit liv – selv om det ikke blev, som jeg havde forudset som ganske ung. Men hvem kan også det! Jeg har masser af tid til at nyde livet, trods udfordringerne. Vi har kun et liv og det skal nydes, leves, udfordres, fejres og sejres, – om, og om igen.

“Jeg tænker ikke over min alder, når jeg klæder mig på.”

Trods de sidste årtiers udfordringer og forhindringer vil jeg foresætte kampen med at bevarer det positive sind og min optimisme. Værne om hvert et enkelt lille sejrer, med påmindelse om min krops tilstand i øjeblikket. Jeg glemmer ikke, at jeg er syg, men forsætter med at kikke fremad. 

Grunde til at elske sin alder

I 50érne forsvinder tvivl og i stedet vil der opstå en form for troværdig selvtillid i ens hoved. Jeg nægter at lade mig skræmme i livet af nogen, der trækker det negative alderskort. Jeg vil i stedet vifter et par grunde til at ELSKE de kommende 50’erne. Og tænke mere hvor langt jeg er kommet med en kronisk lidelse eller flere af dem i mit livs rejse.

Vi ved, hvad vi VIL og IKKE vil  

Vi finder os ikke i BULLSHIT – hverken fra kollegaer, venner og familien

Vi har FRIHED – ingen hjemmeboende børn (eller store børn)

Vi er LIGEGLADmed hvad andre tænker om os

Vi TØR sige vores mening

Vi er GLADE for Livet – trods udfordringerne der er kommet hen ad vejen

Vi GIVER ikke op – medmindre vores kroppe gør det

Vi har en ERFARING, som kun livet og alderen kan udstyre os med

Vi har masser at tid til at STYRKE karrieren

Vi HAR selvtillid  

Det er ikke det hele som jeg 100% besidder, men i stedet klapper jeg mig selv på skulderen, når jeg er lykkedes med noget og har gjort noget godt for mig selv.  Det føles godt og sætter et smil på læben i hverdagen. Jeg siger velkommen til en ny skøn livsfase, med eller uden flere diagnoser og følgesygdomme, men med fokus på alle de gode ting.

Hav en vidunderlig lørdag og pas godt på dig selv i denne tid.

Hilsen-livet-med-gigt-lisbeth

Leave a Comment