Kronisk kampgejst

Dette indlæg er en hyldest til alle kronikere, der i hverdagen har en kamp gejst i livet som kronisk syg.

Når vi snakker kronisk syge, så er det tit i forbindelse med ”jeg kan ikke”, ”jeg må ikke” og jeg vil rigtig gerne gøre en indsats for at ændre omverdens syn på kronisk syge. 

Vi kronisk syge kan nemlig meget mere end mange tror –  Vi er sgu en FORCE!

Kan og vil  

Livet som kronisk syg er en kamp på flere måder. Kampen kæmpes dagligt i hverdagens små tiltag af de mindste ting, så som at børste tænder, gå i bad og på wc´et. Bare for at nævne nogle af de ting, som der kan være en udfordring i livet som kronisk syg.

Derfor skal alle kronikere hyldes for den kroniske kampgejst de udfører hver eneste time 24/7. Hyldes så alle omkring os kan se, at vi har en gejst i livet for at leve så normalt som muligt (vores nye normale). 

Kronisk syge har fået et stempel på ryggen og især her i Corona krisen har vi fået artikler, interviews m.m. på alle medier. Hvor vi ”kronisk syge” ikke kan passe vores børn, gå på arbejdet eller være sammen med andre mennesker pga vores dårlige immunforsvar og risikoen fra omverden.

MEN vi kan og vi vil – være en del af verden, og derfor skal alle vide, hvor meget mange af os kæmper med en gejst for at være en del af verden og i nuet. 

Du er et forbillede

Vi er alle forbilleder på godt og ondt. Vores personlighed og opførelse i vores nærmiljø. Den dagligdag vi begår os i, afspejler tit i hvordan mange opfatter kronisk syge og desværre generalisere mange denne opfattelse ud fra dårlige udtagelser og opførelser. Det skal vi to ændre med et enkelt hashtag: #kroniskkampgejst. 

Jeg bruger det selv på næsten alle mine indlæg for jeg syntes vi KRONIKERE er super seje og super engagere i livet. Måske endda mere efter vi er blevet syge, fordi vi ved at livet ikke skal tages for let på – det skal LEVES i nuet. 

Jeg har gjort min sygdom til min levevej og det kender jeg mange selvstændige stærke mennesker der også har gjort. Det har inspireret mig til ”SYG SUCCES”, opfundet af en kroniker til alle selvstændige kronikere. For vi er mange, mange selvstændige der hverdag arbejde med en kronisk kampgejst for et bedre liv trods multi diagnoser, smerter og uendelige lange perioder hvor alt ikke altid flasker sig i kroppen. 

Nu kan du være med på bølgen og gøre en god indsats for mange kronisk syge – vis det positive i dit liv og brug dette hashtag #kroniskkampgejst på dine sociale medier – og jeg vælger med mellemrum, nogle af jeres billeder ud fra dette hashtag og re-poster på min side. 

Sammen er vi stærkere og sammen kan vi ændre opfattelsen af kronisk syge. FOR VI ER SUPER MÆND OG KVINDER I FORKLÆDNING. 

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet. Men aldrig et krav.

-og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

Leave a Comment