Året der kom, men føltes som om det aldrig rigtig gik!

Året der kom og #året der gik.-måske ikke helt som vi havde #forudset eller ønsket. Men det kom… og det gik ikke så #smertefrit som vi havde forventet.

Et år og endda et særligt år rinder snart ud. Måske er dette faktisk et af de år, som er enorm vigtigt at rydde op i. Et år som på en eller anden måde alle har været en del af. Enten midt i den eller uden for den.

Min professions verden og min private verden smelter sammen i en blanding af kroniker verden. Og i en kroniker verden træffes der tit beslutninger, uden man selv har nogen indflydelse på udfaldet.

Kriser som er pludselige og ubarmhjertige, er noget vi håndterer forskelligt. Men ens for alle er, at vi lærer af dem. Vi noterer og forandres i en samskabelse af identitet, hvor vi på en gang rigere og klogere til næste gang. Det er en af de ting, som 2020 har vist os.

Den skrøbelige verden

Hvor skrøbeligt alt kan være og hvordan verden lige pludseligt kan ændres! Derfor ved jeg også, vigtigheden i at man er nødt til at rydde op!
Om man vil det eller at, så skylder man sig selv, at stille de svære spørgsmål og mærke efter.

➡️ Var min familie der?
➡️ Var mine venner der?
➡️ Kunne jeg have ageret anderledes i nuet?
➡️ Var mit netværk brugbart? Hvis ikke, hvorfor?

Måske er 2021 året, hvor jeg skal prioritere en smule anderledes og ikke fordi, at jeg skal fravælge nogle personer i mit liv. Men måske finde nye placeringer til dem, som jeg bruger min tid sammen med, for hvem dræner- og hvem giver mig?

Desværre er det ofte sådan, af dem vi forventer mest af, er dem der skuffer mest. Og dem vi ikke forventet noget af, er dem der overrasker os. Ofte kommer hjælpen fra steder, man ikke have set komme og ikke kunne vide på forhånd.

Som iværksætter har jeg som mange af os været udfordret til det yderste, jeg har omstrukturer, være forandringsparat og lagt nye strategier for at komme videre. Jeg har dog aldrig haft så mange online møder (tror det gælder for de fleste), hvor der er blevet ord til møder jeg aldrig troet skulle høre eller sige.

Ord som, ”Du er stivnet, er du der?” – ”gider du slå din lyd fra, din linje giver rumklang” – ”Kan du høre mig???” – ”henter lige en kop te, men vi venter på stabilt internet”

Det online univers har båret fugt mange steder med nye input, idéer og sammenhold på afstand – især med Dit Liv, online chat ved Patient In Focus. Men det har også været ude af min kontrol og givet følelsesmæssige udfordringer baseret på udfald, jeg ikke selv har kunne kontrollere.

På den anden side, har jeg virkelig også set hjælpende hænder fra frivillige i vores patientforening. Hjælp fra steder, jeg på ingen måde havde kunne forud set, og gang på gang blev positiv overraskede over.

Året 2020 glemmes ikke

2020 har været et år jeg ikke glemmer så hurtigt. Som iværksætter har det har store konsekvenser og ændringer, der kommer til at få indflydelse langt ind i det nye år. Privat har det været et mindefuldt år med eget sølvbryllup, sønnike blev gift og jeg har været sammen med min familie på en ny og anderledes måde. Da begge mine børn med svigerbørn har boet under det sammen tag i mange måneder, for ikke at vi skulle komme ud ad hinandens ”bobbel”.

Vi har været sammen hver for sig, og ændret opfattelsen af hvad et kram betyder i hverdagen. Nu kan covid-19 vaccinen ikke komme hurtigt nok, og gøre 2021 til et år ,men nye måder at tænke på og nye tilgange til hvordan livet og så kan leves.

Jeg håber at dit nytår giver dig nye og spændende tiltag om ikke andet, så du kommer mere ud og får en masse krammere fra nær og fjern. Jeg ved at det er det jeg savner mest – en krammer.

Jeg ønsker dig et fantastisk godt nytår med mange gode og nye oplevelser.

Du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet. Men aldrig et krav og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

https://www.facebook.com/Lisbethsnede.dk

Leave a Comment