Kom helskindet gennem jule -og nytårsfesten

 “Julen er kommet og julen er ny,
julen er aldrig den sammen”

”Julen er ligesom et morgengry,
et nyt maleri i en ældgammel ramme”

“Julen består selvom årene går,
derfor ved vi, at vi får,
en allertiders jul i år”  

December er ofte ensbetydende med travle kalendere, familiebesøg og våde/vilde fester. Det kan derfor være en hård tid at komme igennem med en kronisk sygdom. Her er en lille hurtige guide til hvordan du kan navigere dig igennem december måneds julefrokoster, fester og Nytårsfesten 

Generelt i julemåneden

Sænk dine standarder! Der er ingen, der forventer, at du disker op med tre slags småkager til kaffen, når du er syg, og onkel og tante kommer på julevisit. Så nedjuster, hvor der nedjusteres kan, og accepter, at huset ikke kan være skinnende konstant, og at alting ikke kan ske til tiden.

Stress ned! Det er aldrig hensigtsmæssigt at være stresset, og slet ikke når du har en sygdom at, slæbe rundt efter. Alle har meget at se til i december. Du skal bare huske at planlægge og uddelegere dine gøremål til dem omkring dig. Så lad bare andre i huset stå for rengøringen, og bed om hjælp til at handle ind for dig.

Slæng dig! Især kvinder er generelt “gode” til at overhøre kroppens signaler, men det er vigtigt, du lytter til dine behov. Så husk sofaen, og glem juleræset i en halv times tid – hver dag!

King-jul-2018-ls-livet-med-gigt

Før festen

Husk at hvile dig, inden du tager af sted til fest. En “morfar” i sengen med nedrullede gardiner er lige, hvad din krop behøver, for at den kan lade op til aftenens udskejelser også selv om det kan være svært.

Du behøver ikke lide for enhver skønhedspris, derfor accepter, at du har nogle skavanker og til jer kvinder, drop stiletterne. Du ved jo, at benene vil takke dig senere på aftenen og manden elsker dig helt sikkert alligevel.

Selv om det er koldt derude, så prøv at undgå stram påklædning på benene, så som strømpebukser. De resulterer nemlig i, at blodet ikke kan løbe ordentligt rundt, og så ender du med det sidste, du ønsker, når du er ude og have det sjovt: hævede ben.

Hævet ben har vi allerede bare ved at, sidde en hel aften på en stol, derfor husk den behagelige påklædning både til dig som mand, og dig som kvinde.

Det er skam helt i orden at slå sig løs på dansegulvet, selv om du er syg. Du kan bedst selv lytte til kroppen og mærke, hvor meget du kan kaste dig ud i – og her er der selvfølgelig forskel på, om hvordan din sygdom er pt.

Det er altså okay at gå tidligt hjem. Du behøver ikke være den, der lukker og slukker, når nu du er syg også selv om det er mega sjovt og du hygger dig, derfor igen lyt til din krop – er du træt, så gå dog hjem!

Efter festen

Når du endelig er kommet hjem i din seng, er der ikke noget værre, end hvis du rammes af uro i benene. I så fald er det vigtigt at have en flaske med beroligende creme uden hormoner,  stående i toiletskabet. Smør – eller lok manden til at massere – dine ben med olien/creme, og du vil med det samme mærke roen sprede sig.

Dagen derpå

Hvis du ligner bare lidt mig, vågner du op med en ordenligt gang “tømmermænd” og selv om du ikke drikker – sørg derfor at, du ikke har en masse planer dagen derpå – gå en ekstra tur med hunden, veninden, vennen, kæresten eller bare dig selv.

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig. Husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet og aldrig et krav. 

-og tak fordi at du læser med!

FACEBOOK

Leave a Comment