Kløen der aldrig holder op

Kløen der aldrig vil holde op

Jeg er ikke særlig overfølsom over noget, men jeg siden jeg første gang fik betændelse i leddene, har mine led kløet.

Hvordan kan det lade sig gøre, at et led klør?

Til dig der har prøvet at fryse helt ind i knoglerne, så er det lidt af samme fornemmelse. Til dig der ikke har den fjerneste idé om hvad det er, så føles det som et myggestik, det er bare klør, klør og klør og du kan ikke lindre det.

Hos mig klør det lige ved knoglesamlingen på de forskellige samlinger rundt på kroppen. Jeg klør specielt meget på/i mine fingre, håndled og knæ (hvilke kan drive en til vanvid) for selv om jeg klør på huden udenpå. Kan jeg ikke klør langt nok inde under huden for at nå det kløende punkt.

I staren af diagnosen.

I starten af min diagnose, troet jeg at jeg var blevet overfølsom over visse produkter, vaskepulver eller et specielt tekstil. Men efter års forsøg med undlad at spise der ene eller det andet, afprøve nye tekstiler typer, samt skifte vaskepulver og rengøringsmidler. Viste det sig, at der ikke sket nogle ændringer i kroppens kløen, men jeg bare var en helt almindelig gigtpatient.

ls, hånd, kloe, livet, med, gigt

Har du oplevet sådan en kløe og i hvilke forbindelse?

Det viste sig nemlig, at kløen ved led samlinger sker i forbindelse med en betændelses tilstand i leddene og er helt normalt. Selv om jeg flere gange har taget spørgsmålet med på sygehuset for at høre hvad jeg kunne gøre fik jeg aldrig et konkret svar om hvorfor – eller et svar, som jeg ikke helt har forstået ordenligt.

Jeg er derfor kommet til den konklusion, at det er endnu en af de ting ved leddegigten, der ikke snakkes synderlige meget om eller som lægen ikke kan gøre noget ved til konsultationen, ud over at give lidt antihistaminer til de slemme perioder.

Jeg syntes det der er sværest ved at få ro på kløen er, at selv om der ikke er større betændelses tilstande i kroppen, klør de stadig.

Følgegener.

Det er en af de følgegener, man ikke kan gøre noget ved og bare skal leve med. Det er livet med gigt og ja, ind imellem er det en rigtig gang øv, men det er tit uvidenhed i ens sygdom, der giver de største udfordringer.

Tænk på hvor meget jeg har forsøgt at ændre i min hverdag, for at få kløen væk og der har været helt nytteløs.

Bedre oplysning, kan ændre så meget i hverdagen for os kronisk syge og derfor får du også sådan nogle små indlæg om de ting, der kan lette ens hverdag og samtidig også spare tid og Penge (som vi ikke har så meget af, som kronisk syg)

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig. Husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet og aldrig et krav. 

Tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

Følg mig på

INSTAGRAMFACEBOOK

Showing 4 comments
 • Livet med gigt

  Kære Malou,
  Jeg havde faktisk en del år, hvor jeg også stod uden svar på hvad i hulen det var jeg fejlet. Jeg blev ved med at få diverse udfordringer som træthed, udmattet, ondt i leddene, stikkende fornemmelser og som skrevet kløende led. Men før det tog en vending for mig, skulle der en virkelig fremskredet proces med betændelses ophobninger i kroppen (uden at det blev vist i blodet), før jeg fik min mistanke bekræftiget og fik diagnosen. Inden da, fik jeg blot af vide at det var vandrende leddegigt og det kunne man som sådan ikke gøre noget ved.
  Jeg håber virkelig at du får en afklaring på din situation, det er aldrig sjovt at gå i uvidenhed.
  ❤️ Knus Lisbeth

 • Malou Mira Kristiansen

  Hvad sagde du til lægen for at de gad undersøge dig for gigt? For jeg har det præcis sådan i mine hænder og led. Men de siger bare de ikke ved hvad det er.. Og mistænker ikke gigt, men nu mere jeg læser nu mere lyder det t som leddegigt.. Så hvad gjorde du for at få bekræftet det? 🙂

  Mvh Malou

 • Livet med gigt

  Selv tak, det er altid dejligt at kunne hjælpe andre med anderledes aspekter af hverdagen ❤️

 • Sara Borch

  Tak for dette indlæg. Jeg var ved at blive vanvittig over mine kløende fingre og googlede formålsløst rundt, indtil jeg læste med her. 😉 Har aldrig tænkt over, at leddegigt kunne være årsagen. 😊

Leave a Comment