Kan man lugte, at man er syg?

Tabu emne eller bare et tabt emne, vi tænker ikke over?

Lugter jeg anderledes fordi at jeg er syg? Et sted i min erindring kan jeg måske godt anderkende at jeg lugter lidt anderledes end jeg gjorde før jeg blev syg. 

Jeg har aldrig været den der bruger parfume/dufte i de mange smukke udgaver der findes i dag. Jeg har to forskellige parfumer og dem har jeg brugt i snart 30 år. Så jeg er ikke den der støver rundt i butikkerne efter den sidste nye duft. Jeg har det faktisk ikke ret godt med at gå i butikker der har en masse dufter i luften. Det får mig det til at føle mig skidt tilpas, højst sandsynligt fordi, at jeg er følsom med min lugtesans overfor stærke lugte. 

I starten af livet med gigt.

Da jeg startede med at få MTX, Plaquenil og Salazopyrin (tre-trins kuren), ændret min sved sig og blev gult og lugtede også lidt anderledes, men ikke noget særlidt. Det var nok ligesom når andre får pencilen i forbindelse med en halsbetændelse o.l. Så lugtede ens tis måske lidt kunstigt eller man er ikke i tvivl om man får pencilen.

Hvordan har du det med lugte? 

I den sidste stykke tid opdaget at jeg er begyndt at lugte anderledes. Det er ikke mere end et par år siden, at jeg ren faktisk begyndte at svede under armene. Hvilke var et chok i sig selv, at der fra den ene dag til den anden fik våde pletter under armen. 

Jeg sveder også mere end jeg har gjort før, og om det er alderen ved jeg ikk´. Alt andet i denne tid af livet, bliver tit beskrevet med alderen og ja, selv om jeg er 46, så er det jo ikke pensionsalderen endnu og jeg må indrømme, at jeg får virkelig lidt angst over al det der sker når man når længere op i alderen. 

Tabt emne?

Min spørgsmål er nok endelig bare sendt ud i cyberspace. Jeg er endnu ikke støt på det nogen steder og jeg har heller ikke kunne google mig frem til emnet her – er det måske et af de tabte emner, vi ikke snakker om?

Gør det noget ved ældningen af kroppen, at være fyldt med medicin i lange perioder af ens liv?  

Ændres kroppen ældning sig til hurtigere?

Eller er det bare udfordringer i livet med gigt?

livet-med-gigt-armhule-ls

Det kunne godt være faktorer, som jeg tænker på nu her hvor jeg er godt på vej midt i livet.

Når jeg tænker tilbage i tiden før gigten og før jeg blev begrænset, tænker jeg tit på alle mine veninder, der i vores unge år rent faktisk svedte ret meget og jeg svedte ikke (og det var ikke fordi, at jeg ikke ydet mit yderste til træning dengang). Det var var bare en selvfølge for mig, at jeg kun svedte i hovedbunden ellers ikk´.

Lugter du også anderledes?  

Jeg har i den seneste tid opdaget at jeg lugter lidt stærkt ”som frikadeller” og det er sgu ikke særlig rart eller specielt lækkert.  Måske kan det være fordi, at det påvirker mig rent psykologisk at jeg begynder at tænke og blogge om det. Hvis det er et tabu emne, så er har jeg aldrig før tænk over det, og jeg har aldrig hørt andre kronikker snakke om det og derfor tænkte jeg, at det skal da frem i lyset. Jeg kan da ikke være den eneste kronisk syg, der lugter …. smiler for mig selv… 

Den anden dag sad jeg i bilen og hørte om en britisk dame der kunne lugte sig frem til hvis folk var syge. Hun havde så fin en lugtesans, at hun kunne lugte sig frem til om personer blev syge eller ej. Hvor vildt er det lige…

Jeg har søgt på nettet for at kunne give dig et link til optagelserne, for det var virkelig interessant. Det ville jeg have ønsket, jeg kunne havde fundet til dig – men desværre …

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at, du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

Følg mig på

Instagram – Facebook

Leave a Comment