Jeg elsker selv chokolade og derfor kan jeg kun være med til at, fejre International chokolade dag med maner!
Derfor syntes jeg at du skulle nyde en af mine lækker chokolade opskrifter, som jeg selv bruger rigtig meget i hverdagen og nyder hvert eneste mundfuld af (hvergang, jeg får den)
Hvorfor fik vi endeligt en International Chokolade Dag?
“Det er den amerikanske konditor-forening, National Confectioners Association, som har bestemt datoen 13. september, men det er ikke helt tilfældigt, at de netop valgte denne dato.
En berømt amerikansk konditor og filantrop ved navn Milton Hershley havde nemlig fødselsdag 13. september, og han gik også under navnet ‘Chokoladekongen’.
Han kæmpede sig op fra bunden til stor succes, efter at han i første omgang var gået bankerot to gange før han fyldte 30 år. I 1900 skabte han dog sin helt egen mælkechokoladebar, der blev en kæmpe succes, og blot tre år efter var hans chokoladebiks, The Hershey Chocolate Company, verdens største.”
Nyd opskriften ♥
Nem og lækker Chokolademousse
Person: 4
Tid: ca. 1 time og 30 minutter
Ingredienser:
140 g chokolade med min. 70% kakao
6 pasteuriseret æggehvider
4 pasteuriseret æggeblommer
2 tsk. sødemiddel.
Fremgangsmåde:
Smelt 130g af chokoladen over et vandbad og gem resten til pynt. Pisk æggehviderne stive og bland det med sødemiddel efter eget valg. (er du til den søde tand, skal der tilsættes mere sødemiddel )
Bland æggeblommer med chokolade, når chokoladen er lunken. Vend forsigtigt æggehviderne i chokolademassen med en dejskraber og tilsidst hæld chokolademoussen i portionsglas eller i en skål.
Lad chokolademoussen stivne i køleskabet i 1 time.