Hyldeblomst saft

I sidste weekend, mens jeg kunne låne lidt min mand højde, kunne jeg lige se mit snit til at, plukke hyldeblomster og få lavet egen hyldblomstsaft.

Noget som jeg gjort i mange år bl.a fordi, at det er et sjov ting at, gøre med sine børn. Nu er min mand også begyndt at, drikke hyldeblomst og nu kan vi gøre det sammen.

IMG_7339

Hyldeblomstbuskene vokser vildt og findes overalt i skove, på enge, langs vejene og i haver og jeg har dem lige i baghaven på Naturstien.

Derfor har jeg altid forsøgt, at lavet dem med mine børn. En lille udflugt for os alle, sjovt og noget som vi kunne lave sammen. En god familiebegivenhed også selv om det ikke er alle i familien som drikker det. 

Ingredienser:
40 skærme hyldeblomster, pæne og store i blomst.
2 hele citroner (økologiske) skyllet og skåret i kvarte – hvorpå noget af saften presses ud.
80 gram citronsyre.
1 liter koldt, kogt vand.
1 kilo sukker/sukrin

Fremgangsmåde:
Der anvendes en stor skål – plastisk eller krukke m/låg. Blomster, citroner, citronsyre, sukker/sukrin og vand blandes sammen i ovenstående rækkefølge (1-4), og skal stå i 2-3 dage, med omrøring 3-6 gange dagligt. Atamon tilsættes efter saften er siet.

Saften skal stå et køligt sted under lukkede låg.

Herefter sies blandingen i et lærredsstykke og får lov at afdryppe. Der må IKKE presses saft ud. Saften måles, og der tilsættes og 5 ml atamon pr. liter.

Rør af og til, og skum af. Når sukkeret er opløst, hældes saften på rene, atamonskyllede flasker.

Grundopskriften ganges op til den ønskede mængde.

Denne saft er fremstillet ved hjælp af råsyltning. Det betyder, at væsken ikke på noget som helst tidspunkt skal varmes op. Man skal være omhyggelig med ikke at stille saften for varmt. Flaskerne står bedst i et køleskab eller en kold kælder.

IMG_7351

Blanding af det hele – nemt og enkelt

Gode hint til plukning af hyldeblomst.
Det er buskenes blomsterkroner, man skal have fat i, og man beregner cirka 30 blomsterkroner per 1 ½ liter færdig saft.

Det er en god idé at plukke blomsterne om morgenen, da det er duggen, der holder på blomsternes aroma.

Desuden skal man endelig ikke skylle blomsterkronerne, når man kommer hjem, men i stedet ryste dem fri for insekter og andet skidt.

hilsen

Leave a Comment