Hverdags steak med salat og søde kartofler

Salater er sunde, nemme og lækker at spise og de kan varieres på alverdens måder. Du kan bruge sæsonens råvarer og du vil få lækre salater, der er friske, smagfulde og fyldt med saft og kraft.

Jeg har i dag valgt at tage en lidt mere rå salat til den søde kartoffel og den lækker hverdags steak, som i dag kommer fra Gårdbutikken Skovgården i Them.

Hvis du har mulighed for det, så handel lokal – det minimere transporten af dine produkter og giver bedre råvare til dit køkke.

Det gode ved salater er, at kombinationsmulighederne er uendelige, og at du altid kan tilføje ekstra ingredienser som DU kan lide og har lyst til på dagen og det er nemt at lave.

Ingredienser:
1 salathoveder
2 spsk. sorte oliven u/sten
1 Advokado
3 gulerødder
1 agurk
10 stk. smuttede mandler
4 stk. stegt Kalkunbacon
Olivenolie
Citronsaft

Ingredienser – Hasselbagte Søde Kartofler 
5 søde kartofler
Godt kartoffel krydderi (jeg bruger selv Post Grillens Grilkrydderi) 


Opskriften:

Skyl altid alle dine grønsager før brug og lad dem ligge og dryppe af i et viskestykke. Steg kalkunbaconen og lad dem dryppe af i et stykke køkkeIMG_0320nrulle og tilsæt dem knust i salaten. Skær derefter salat, agurk og gulerødder ud efter egen smag og bland dem i skål eller direkte på en tallerken. Skær avocado i skiver og vend den i lidt citronsaft og vend forsigtig i salatblandingen. Tag oliven og put de smuttede mandler ind i “sten hullet” og tilsæt derefter.

Hæld lidt olienolie ud over og servere det.

Opskriften – Hasselbagte Søde Kartofler:
Skæld de søde kartofler og skær dem ud og ril dem i toppen. Læg dem i et ildfast fad og pensel dem med olivenolie. Derefter tilsætter du det krydderiet hen over de rillede penslet toppe. som du har valgt.

Sæt dem ind i oven på 180 grader i ca. 45 min. Søde kartofler, bliver hurtigere færdige end almindelige kartofler. Tjek til dem, de bliver nemme for bløde.

Steg steaken efter anvisninger af slagteren og servere den med din lækker salat og stegte søde kartoffel.

Velbekom ♥

hilsen m.bloglovin

Se andre bud på salater her..

#hasselbagte #sødekartoffel #hverdagssteak #salat #nemtoglækkert

 

Leave a Comment