Hoved koger…

….men, kroppen nyder det!

Kender du det at, kroppen suger varmen ind og du nyder hvert sekund og lige pludselig koger dit hoved for vildt? Jeg bliver  svimmel, får synsbesvær og bliver mega varm i hovedet – og som altid så mega træt af oplevelsen.

Jeg har i længere perioder af min sygdomsforløb funderet over, hvorfor det er sådan – hvorfor kan kroppen tåle meget mere varme end mit hoved! Hvad er det der gør at, jeg kan udholde så meget varme fra halsen og ned, men mit hoved bliver så varmt. Samtidig med det, kommer der træthed,  koncentrationsbesvær, synsbesvær og ja, svimmelhed.

Jeg har også oplevet det nogle gange ved medicineringen og jeg har da også nævnt det en gang eller to på sygehuset, men de giver mig ingen forklaring på det. Jeg gik selv i starten og troet at, det var p.g.a medicineringen, men der er ingen indikation på dette – altså lidt ligesom dem der få næseblod (har selv været der) eller dem der får kramper i kroppen m.fl. på grund af medicineringen ( har også selv været der ).

Elsker jo varmen!

Jeg elsker varme og en gang da jeg var på et spa ophold i termiske bade (Vejle), var jeg i et 42 grader varmt bassin og jeg nød det. Men mit hoved bliver så varmt af det og selv om jeg ikke syntes jeg har det varmt, virker det som om at, nu siger kroppen fra selv.

Kroppen er lidt som en maskine ( tænker jeg ) derfor undre det mig også at, jeg ikke kan finde eller få nogen forklaring på det. Jeg kan sidde og fryse – ja, nærmest ryste af kulde på kroppen, al mens hovedet koger og dunker!

Men jeg nyder det for vildt! 

Er lidt af en blegfis i hoved, da det altid er i skygge!

Min løsning i de varme dage er hovedet under den kolde hane og sidde i skyggen det meste af tiden – men hold op hvor det stadig lækkert med sol, varme og lune aftner her i Spanien.

Hvis bare… 

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig. Husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet og aldrig et krav. 

-og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth
Showing 3 comments
 • Birgit

  nemlig, eller en iskold vandflaske det køler godt i nakken ?

 • Livet med gigt

  Hej Birgit!

  Tusinde tak for hilsen ?

  Faktisk gik jeg og troet at jeg var den eneste med dette problem!

  Dejligt at høre at jeg ikke er det, men mega øv at du også har det sådan ?

  Jeg håber at finde et svar engang, men indtil videre, så må jeg nok tage til takle med situationen som den er ???? og bruse hoved tit ?

 • Birgit

  Kender det så godt ?Har lige været en tur i skønne Rom. Min gigt elsker også varmen, men mit hovede er ved at sprænges af varme ? Jeg nyder det alligevel – tror kroppen har godt af at blive varmet godt og grundigt igennem engang i mellem, men som du siger, er skyggen også mit favoritsted, enten gå i skyggesiden – eller det der er lidt bedre, en skøn lille cafe under et stort træ – elsker det så meget. Så må mit hovede godt svede lidt ?☀️? Forsat god ferie i varmen ☀️

Leave a Comment