Gæsteindlæg af Louise om “Yoga og Gigt”

I dag har jeg æren af at få et gæsteindlæg af Louise, der er medlem af FNUG og har haft leddegigt i over 13 år. Louise har  vendt sin sygdom igennem de sidste 8 år og i den forbindelse blivet certificeret yogalære hos Prana Yoga Shala.

Selv om hun er en “grøn”  yogalære, arbejder Louise, på at få oprettet et yogahold et sted i København med fokus på lindring og håndtering af kroniske smerter.

Det kunne måske være noget for dig, hvis du bor i Region Hovedstaden!

Jeg ønsker dig en rigtig god søndags læsning.

Når kroppen gør ondt

Gæsteindlæg af Louise, FNUG

Yoga har fået en uventet og helt særlig betydning for mit liv og ikke mindst for mit helbred. Jeg husker ikke, hvor jeg hørte om yoga første gang, men jeg ved at jeg var nået til et punkt, hvor jeg var træt af at være underlagt min sygdoms luner. Jeg var konstant træt og følte, at mit liv var indespærret i en krop som jeg prøvede at glemme eksisterede. Så da jeg hørte om yoga og via Google fandt frem til en 90’er præget hjemmeside, der beskrev forskellige asanas med dertilhørende tegninger, besluttede jeg mig for at give det en chance. Og for mig personligt har det været mit livs bedste beslutning.

Mit navn er Louise. Til daglig studerer jeg litteraturvidenskab, jeg er ved at flytte sammen med min kæreste og har en overvældende kærlighed for København. Jeg lever overvejende vegetarisk, drikker citronvand stort set hver morgen og ind imellem drikker jeg en øl (eller to) med mine venner et sted på Nørrebro. Med andre ord: jeg er ligesom de fleste andre 25årige, men har bare haft leddegigt i over 13 år.

Min sygdomshistorie adskiller sig ikke synderligt for mange andre unge med leddegigt: jeg husker tydeligt en ungdom præget af smerter og hensynstagen til disse. Jeg husker mange ufrugtbare besøg på hospitalet og et utal af blodprøver, røntgenbilleder og medicin. Medicin, der uden tvivl var med til at dæmpe inflammationen i min krop, men også en medicin, der gav mig en masse bivirkninger (såsom altudslettende kvalme, hårtab, søvnløshed, hudirritationer). Imidlertid gjorde medicinen aldrig at jeg sluttede fred med min krop.

Tværtimod var medicinen for mig blot endnu en måde at forsøge at undertrykke min krop på. Jeg følte mig stadig magtesløs og efter endnu en portion bivirkninger besluttede jeg i stedet at forsøge at finde ind til kernen af problemet. I denne forbindelse blev yogaen for mig en frigørelse af medicinens uforudsigelige konsekvenser og en nænsom måde at vende tilbage til min krop. En tilbagevenden som førte mig igennem en kostomlægning og en livsstilsændring både fysisk og mentalt.

Misforstå mig ikke: jeg har al respekt for hospitalsvæsenet. Og lægevidenskaben er uundværlig for opdagelsen og behandlingen af kroniske lidelser. Men jeg savner en åbenhed overfor og en viden om andre måder at behandle gigt end ved medicinering. Jeg er langt fra den eneste, som har oplevet bivirkninger, der var så voldsomme at de nedsatte ens livskvalitet og mere og mere forskning viser at der er en utvivlsom sammenhæng mellem tarmen og kost og autoimmune sygdomme.

I dag er jeg medicin- og smertefri og det har taget mig 8 år at komme hertil.

Alle kroppe er forskellige og har brug for meget forskellige ting; og et eller andet sted på min vej til et liv uden medicin kunne jeg have ønsket at hospitalsvæsenet havde guidet mig til andre muligheder end kanyler og piller.

Mit liv i dag er præget af et forsøg på hele tiden at sætte tempoet ned. Virkelig at turde lytte til min krop – selv når den gør ondt – og det er blevet en mærkesag for mig at forsøge at udbrede min erfaring med alternative måder at behandle sin gigt. Jeg har opnået en styrke, der manifesterer sig fysisk i min krop igennem yogaen og igennem min psyke ved at have genvundet forbindelsen til min krop og evnen til at tage selvstændige valg for, hvad der er bedst for mig. Det har været en lang vej og mit håb er at vi i samfundet generelt ikke forsøger at undertrykke kronisk syge kroppe, men i stedet prøver at turde genetablere forbindelsen til netop vores egen krop – uanset hvordan den er udformet.

Kærlig hilsen Louise

 

I sommer blev jeg certificeret yogalære hos Prana Yoga Shala i hjertet København og jeg er stadig ydmygt grøn som yogalære. Men jeg arbejder på at få oprettet et yogahold et sted i København med fokus på lindring og håndtering af kroniske smerter. Følg med på FNUGs facebookside, hvor jeg vil skrive om eventuelt nye hold eller klik ind på min egen facebookside Louise Bellis Yoga, hvor jeg ligeledes vil annoncere hold og andre nyheder.

Jeg håber at du har nydt Louise´s indlæg ligeså meget som jeg har ♥
Hvis du sidder og tænker at, hvor kan jeg finde louise, kan du finde hende på dette link ; Facebook – https://www.facebook.com/louise.thustrup

Du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet ♥
-og tak fordi at, du læser med!

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar