Gæsteindlæg af Allan Frøstrup

Morbus Bechterew er rygsøjlegigt.

Allan, du kan læse om i dag har Morbus Bechterew ( rygsøjlegigt). Han har haft sine udfordringer bl.a fordi at han er en mand og hans fornemmelse for, at være alene i hele verden med en kronisk diagnose.

På bloggen her gør jeg meget ud af, at du som læser får mange gode historier og se og fortalt fra forskellige vinkler. Derfor byder jeg tit gæsteblogger ind, der har andre diagnoser end mig selv.

Hvis vi får fokus på så mange gigt sygdomme som muligt, giver det en samhørig og en forståelse for at, alle der har en autoimmunforsvars sygdom bøvler både med følgesygdomme og vi stort set har de samme udfordringer i livet med gigt.

God læselyst. 


Der er mange nyttige informationer derude, men ikke alle er lige åbenlyse og kræver store mængder af energi at opsøge.

Men i min søgen efter svar så gør det mig lykkelig og stolt at erfare, at der findes så mange kroniske smertepatienter derude i ind og udland, som kæmper hårdt udover deres egne grænser og med deres eget helbred på spil for at oplyse netop dig og mig.

jeg-stod-alene_allan-gsteblogger_livetmedgigt.dk-

Jeg var alene i starten og havde ingen strategier til hvordan jeg skulle gribe det hele an, og jeg har i en periode måtte sande at tiden er en luksus vare og derfor har jeg tilsidesat min krops egne behov for, at kunne færdiggøre mit bidrag til alle os med rygsøjlegigt og kroniske smerter. Med Morbus bechterew er der altid en pris at betale. En pris, som jeg glædeligt betaler igen i oplysningens navn og for at ingen skal stå alene i smerte og lede frustreret i høstakken efter det længste strå.

usynlig-smerte_gsteblogger_livetmedgigt.dk_Hjertebarn

Således lyder en del af afslutningen til mit lille hjertebarn af et projekt Morbus bechterew strategier til motivation, vanebrydning og smertemestring, et projekt der udspringer af mine egne oplevelser med kronisk sygdom tæt inde på livet i form af rygsøjlegigt.

Da det hele begyndte følte jeg mig ikke tilstrækkelig oplyst om mine muligheder, hvordan jeg skulle træne, hvordan jeg skulle tackle min smerte midt i en lang perlerække af ubesvarede spørgsmål.

Frustrationer og håbløshed hobede sig op og blev til en magtesløshed, ingen havde lært mig hvordan jeg gennem liv og dagligdag kunne tage kampen op imod min smerte. Ingen havde forberedt mig på hvor lang og hård en kamp det ville blive at holde Morbus bechterew på afstand, ingen havde forberedt mig på hvilken pris man skal være villig til at betale i relationen til sine nærmeste fordi sygdommen dræner alt energi og overskud.

Oplevelse med en kronisk sygdom

Hele min oplevelse med kronisk sygdom har haft en pris, en pris, som ingen andre end os med kroniske smerter ser. Vi er de usynlige smertepåvirkede, som udholder alt det uudholdelige i livets forhindringsbane. Vi er de kroniske kriger, som ingen ved er i krig. Lydløst kæmper vi vores individuelle kampe.

Men ingen af os med kroniske smerter bør nogensinde kæmpe alene. Vores kroppe kan føles, som en evig slagmark, og derfor føler jeg oplysning så vigtig, da jeg selv har oplevet at det kan være muligt at forlade slagmarken og langsomt opbygge en fabrik hvor alle enheder arbejder mere harmonisk for at løfte en fælles opgave om at nå en smertereduceret tilstand.

Mit blogindlæg er sikkert ikke den typiske af slagsen, men for mig så handler det også mere om at udbringe en tak til alle jer der kæmper en brav kamp mod rygsøjlegigt og anden kronisk smerte, uden jer så havde jeg aldrig følt mig inspireret eller haft mod nok til at gå i gang med sådan et uoverskueligt og energi drænende projekt det har vist sig at være, at skrive en bog. Jovist har det ligeledes været en utrolig inspirerende rejse at finde metoder til at opnå flow i tilværelsen. Uden alle jer fantastiske kroniske krigere, så var min historie aldrig begyndt. I inspirerede mig, til at tage kampen op.

Morbus Bechterew: Strategier til motvation, vanebrydning og smertemestring er min måde at give en lille smule tilbage.

Kram

Allan Frøstrup


Allan fik sat lidt ord på hvordan det er, at være mand og have en kronisk sygdom, som rygsøjlegigt/Morbus Bechterew. Hvilke udfordringer og drømme du har formået, at gøre med dit liv i processen af denne diagnose. Mega sejt gået, Allan!

Tusiden tak for dine inspirerende ord om en kronisk diagnose, der har udmundet i denne skønne bog om Morbus Bechterew og gode strategier.

Allan er udkommet med en e-bog “Morbus Bechterew – Strategier til motivation, vanebrydning & smertemestring”, som du kan købe på shoppen – MEN, jeg har fået æren af at, have den til download på shoppen helt gratis til mine læsere i en kort periode.

Hvor vildt er det lige…

Du kan hente e-bogen – Morbus Bechterew – Strategier til motivation, vanebrydning & smertemestring her.

Allan har også lavet øvelses bogen til dig der lyst til at komme igang med, at forbedre din livsstil og ønsker ændring af velvære og trivsel. Den er langt på shoppe i dag til en intropris for mine læsere.

Du kan finde e-bogen Øvelsesbiblioteket her.

Med ønsket om en dejlig dag fra mig til dig og du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at, du læser med!

kys-hilsen-livet-med-gigt

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

 

Leave a Comment