Gå, gå og atter gå

Gåture er ikke kun for sådan nogle som mig og gamle mænd og kvinder – nej, nej, det er også for dig.

Nytårs forsæt – jep, nu kommer månederne hvor alle medier er fulde af “at komme i form” og tabe dig efter juledagene og jeg “hader” altid at, der er mange lækker tilbud, om hvordan vi kan komme bedre i form, få den figur vi længes efter og ja, endda det sociale ved at, dyrke en sport.

Grunden til at, jeg ikke er særlig begejstede for alle de reklame tilbud er at, jeg S A V N E R det!

Tiden hvor jeg kunne tage i fitness centeret og arbejde min krop igennem. Svede og yde en optimal velbefindenhed efter en endt Aerobic-time eller styrketræning. Men jeg kan bare ikke og jeg hader det….

Jeg bliver så træt, når jeg dyrker enhver form for motion og ja, måske efter en periode med standhaftighed kan det da være at, jeg får mere energi og styrke ud af det. Men det gør det bare ikke for mig, for jeg har ikke så meget overskud i hverdagen og det jeg har bruger jeg hjemme.

Derfor går jeg, mig til motion og vidste du?

At en gåtur giver dig alt fra stærke muskler til bedre hukommelse. Se, hvad en simple gåtur kan går for dig og dit velbefindende. NB: Du forbrænder cirka 600 kalorier på en times gåtur og det er da hver at, tage med.

HJERNEN

Når du går hurtigt, skabes der nye hjerneceller, og hjerneområderne bliver bedre til at kommunikere med hinanden. Med 10 kilometers gang om ugen får du nemmere ved at huske og holde dig skarp i hovedet, også på længere sigt. Også kreativiteten får et løft, så næste gang du bøvler med en svær opgave på jobbet, så snup en gåtur, det hjælper.

VÆGTEN

Du kan tabe dig ved at gå. Kroppen forbrænder primært fedt på grund af det lave tempo, så det bliver dellerne og ikke kulhydrat depoterne, gåturene tærer på. Det giver dig en kæmpe slankefordel, for du slipper for at blive overvældet af sult og gå amok i køleskabet, når du kommer hjem. Dit blodsukker forbliver stabilt, og du risikerer ikke at ødelægge det hele i en sukkerrus.

PSYKEN

Hjernens kemi ændrer sig nemlig, når du går, så du bliver gladere og bedre rustet til hverdagens udfordringer. Lyset og den friske luft gør også at du bliver gladere end alle andre.

HJERTET

Dit hjerte er den største vinder, hvis du indfører nye, regelmæssige gåture. Din indsats stimulerer kredsløbet og musklerne, så både blodtrykket og kolesteroltallet falder, og dit hjerte bliver så stærkt, at det kan holde en række frygtede hjerte-karsygdomme fra døren.

KNOGLERNE

Hvis du virkelig vil rykke dig i forhold til knoglestyrke, anbefales det at gå godt til og gerne i kuperet terræn. Især når du går ned ad bakke, bliver der sendt kraftige stød op gennem benene, hvilket har vist sig at stimulere kroppen til at styrke knoglerne ekstra meget. Husk dog at, passe på dig selv, hvis du er dårlig gående eller balancen driller.

LEDDENE

Når du gåtræner i stedet for at løbetræne, bliver du skånet for de mange belastende stød op gennem kroppen, som løb giver. Når du går, har du altid en fod i jorden, så du slipper helt for, at fødderne ‘svæver’ over jorden og lander hårdt på underlaget, hvilket er stærkt belastende for kroppen.

Så bare kom ud og træk noget frisk luft og lad dig friske af alle de gode ting en G Å tur giver dig – Hverdag!

Følg med Livet med Gigt på de sociale medier  INSTAGRAM og FACEBOOK, eller skriv din mail her i højre side, så får du direkte besked, når der er nyt fra mig ♥
Følg med via mine Nyhedsbreve – du kan tilmelde dig her…
https://livetmedgigt.dk/nyhedsbrev/ – OG HUSK at DU KAN ALTID melde fra igen, når du har fået de oplysninger som du har haft brug for. (Nb: jeg sælger ingen personlige data oplysninger til andet brug) 

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar