Elcykel – Transportmiddel, mortion eller bare sjov ?

Elcykel – er den til fornøjelse, motion eller transport?

Sidst jeg købte en cykel, var der ikke noget der hed elcykel. Det kan vist kun siges, at det er en del år siden, at jeg investeret i en cykel sidst. Derfor er jeg også gået igang med dette projekt “Elcykel – en del af ens transportmiddel, til motion eller bare for sjov?”.

Jeg har ikke selv haft en cykel i mange år. Hvilke er p.g.a udfordringerne i kroppen. Men jeg har flere gange i mine gode perioder, tænk at, det var mega ærgerligt, at jeg ikke kunne cykle med ungerne til sport eller bare cykle en tur ud i det blå med familien.

Elcykel

Elcykel har i dag sat baren endnu højre og giver sådan en som jeg, mulighed for at cykle de længere ture og bruge cyklen til mere en bare et motions redskab. Det er blevet en transport middel for mange der bor i byer og opland. Det er blevet en måden at få rørt sig på – unden at du er helt  “ødelægger” i kroppen og samtidig måske også have det lidt sjovt!

elcykel-livet-med-gigtProjekt idé.

Projektet udspandt i at jeg kunne læse forskellige steder i de sociale medier. Folk der fik eller investeret i en elcykler gjorde en forskel for deres kondition, deres velværd og det sociale liv. Derfor tænke jeg, at det skal prøves på egen krop.

Jeg tog kontakt til en lokal cykelhandler, Schaufuss Cykler og fik en aftale om, at lave dette projekt. Henrik var med på idéen med det sammen. Han syntes godt om måden, at jeg ser både forhindringerne og mulighederne i projektet. Oven i så har det været meget oppe i cykelverden, at der i Norge og Sverige var blevet besluttet, at alle borger kunne få tilskud til elcykler.

Af den enkelte grund, at få den almindelig borger til, at øge deres motion niveau.

Dette projekt er en måde, at få danskerne oplyst og samtidig se hvad det kan gøre for en enkelte at få om ikke andet, så bare lidt motion i hverdagen!

Projekt her skal vise om det virkelig har en betydning, at der står en cykel herhjemme og kan gøre en forskel for mit motions niveau? Vil jeg tage og cykelen til lægen eller når jeg skal ned og handle? Vil jeg få brugt den, når den nu står der? Hvad med økonomien i sådan en fætter, kan jeg få tilskud?

Projektperioden.

Det og meget mere vil jeg i de næste par måneder skrive lidt mere om. Projektet var oprindelig lavet så der skulle være et tvær-samrbejde med hjælperytterne. Desværre har Gigtforeningen i år valgt at nedlægge det projekt og først kikke op en evt. opstart i 2019, hvilke er en skam.

Jeg vil gøre mit til at, det bliver en succes.

For mig handler det nok mest om, at få synliggjort om det har en betydning for hverdagen. Hvilke økonomiske muligheder der er for at få tilskud. Hvordan kan jeg få mest ud af det som transportmiddel. Er en elcykel kun til motion?

Det og meget mere vil jeg satse på, at få besvaret over de næste 3 måneder – hvor projektet igang. Og du vil også kunne følge med på IN og bloggen her om mine oplevelser.

schaufuss-cykler-livet-med-gigtSpørg bare løs

Sidder du og tænker, at der er nogle spørgsmål du gerne vil have besvaret og måske endda en løsningen på. Så skriv endelig til mig på mailto:kontakt@livetmedgigt.dk og jeg vil helt sikkert tage dem med i projektet.

Nu håber jeg bare det bliver en god sommer og jeg får masser af muligheder for, at tage cyklen. Opleve mit nærområdet på ny og se en masse gode steder, jeg havde “glemt”.

Med ønsket om en dejlig dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at, du læser med!

kys-hilsen-livet-med-gigt

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar