Glutenfri, laktosefri & sukkerfri
Jeg er og bliver en pige, som kikker ind i køleskabet og ser hvad der er og hvad kan jeg lave i dag!
Jeg født og opvokset med, at ovenpå æggekage, skal der sukker – og med alderen, er det ikke ren kropsmæssigt så godt. Og efter mange udfordringer på diverse æggekager, er dette blevet en jeg ren faktisk kan lide.
Jeg er ikke hel vild med æg og derfor har jeg måtte finde andre løsninger og denne æggekage er både lækker, nem og super enkel.
Ingredienser
- Frilandsæg (ca. to æg pr. person)
- Cherrytomater, halverede
- Foreslag til krydderier: Cayennepeber, gurkemeje, timian, merian og oregano, frisk salvie
- Himalaya- eller havsalt
- Kokosolie til beklædning af bagepapiret, hvis du laver den i ovnen
- Frisk basilikum til pynt, grofthakket
Pisk æggene med salt, peber og gurkemaje (pulver), og tilsæt derefter i halverede cherrytomater (efter egen smag) og frisk hakkede oregano. Beklæd en form eller bradepande med bagepapir – afhængig af hvor meget, du laver – og smør med kokosolie. Hæld æggemassen over formen.
Bag æggekagen ved 150 grader ved alm. ovn i ca. 1 time – ved 180 grader kan tidens forkortes. Pynt slutteligt æggekagen med frisk hakket basilikum.
Variation – tilsæt andre friske krydderurter, f.eks. oregano, salvie, ramsløg, merian eller purløg før eller efter tilbedredning.
Velbekom ♥