Brokkeri er skadeligt for hjernen

Brok og negativitet er direkte skadeligt for vores hjerneceller og gør os dummere. Vi kender alle behovet for at brokke og beklage os. Når vi er utilfredse med noget, men alligevel intention om at ændre det. Hvad gør vi? Vi brokker os!

Jeg er en af dem, som virkelig ikke har kunne lide forandringer og slet ikke set det positive i tingene, men det har ændret sig med årene. Jeg har nok være lidt af en brokrøv, i dag forsøger jeg dagligt at vende situationen om og se det positive i tingene. Det er ikke altid lige heldig for mig, men det er også okay, så længe at jeg forsøger hele tiden.

Vi skal heller ikke finde os i alt fra omverden…

Danmark er en helt nation af beklagende mennesker, som bandet TV2 synger ”Kom lad os brokke os – det er jo nok det vi har det bedst med”.

Ifølge Institut for Personaleudvikling, så viser den nyste forskning imidlertid, at brokkeri og negativitet simpelthen skader hjernecellerne og gør os dummere. Og da vores hjerne virker som en muskel, betyder det, at er vi i en negativ mental tilstand lidt for længe, ved eksempelvis at lytte til en person som brokker sig, så er der stor sandsynlighed for, at vi bliver smittede, og selv opfører os på samme måde.

Så hvad gør vi, hvis vi vil forsvare vores hjerner mod alt den negativitet og brok, som vi støder på igennem dagen?

Her er 4 gode råd til hvordan vi vender bøtten med brokkeri.. 

1. Skab afstand
Den letteste og hurtigste vej er, at skabe afstand. Tænk på det som passiv rygning. Din hjerne vil takke dig, hvis du kan komme på afstand af brokkeri.

2. Hvad har du tænkt dig at gøre ved det?
Dette simple spørgsmål kan let få en brokker til at klappe i, for svaret er ofte: ’Det ved jeg ik’. Enten går det op for personen, hvor dum vedkommende måske lyder, eller endnu bedre, personen begynder måske at reflektere over, hvordan vedkommende kan gøre noget ved sit problem.

3. Osteklokke
Er du fanget i et selskab af brok, som du ikke kan gå fra, så træk den mentale osteklokke ned over hovedet, hvis du gerne vil spare dine hjerneceller. Meditér dig væk fra situationen og tag en mental gåtur på din hemmelige strand, og husk og smil og nik på de rigtige tidspunkter.

4. Vær positiv
Vær det gode eksempel, drop brokken og skab en positiv virkning på dine omgivelser – du får det med garanti returneret!

Jeg syntes at disse råd er nogle, som jeg selv kan forholde mig til og bruge i hverdagen – når livet kommer med forskellige udfordringer …

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet og aldrig et krav. 

-og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

Leave a Comment