Jeg har for lavt blodtryk og betyder det egenligt noget?

Ja, det gør det faktisk og hvad betyder det så?

Jeg har nu i 10 uger været ret så påvirkede af gener af svimmelhed, utilpashed og kvalme. Og endelig har de fundet ud af, hvad det er ( mener de) for jeg har fået flere forskellige forklaringer efterhånden.

Det er en virus..

Det er virus på balance nerven..

Det er eftervirkninger af en influenza..

Jep, der har været mange bud og der er blevt taget mange blodprøver for at, finde en årsag til min svimmelhed! Nu ser det ud til at, det er fordi at jeg har for lavt blodtryk og det “forvirre” systemet, måske efter en virus!

Hvad er for lavt blodtryk? og hvordan påvirker det ens sundheden i hverdagen?

Når ens hjertet banker, pumpes der blod rundt i kroppen for at sprede energi og ilt. I takt med at blodet bevæger sig rundt i blodårerne, presser blodet mod blodårernes vægge. Kraften bliver anvendt af blodet til at presse sig gennem årerne kaldes for blodtrykket.

Et lavt blodtryk ses ses ofte hos yngre kvinder, men også høje og tynde mennesker ses tit et lavere blodtryk, og er ved mange af dem faktisk helt normal. Modsat det forhøjede blodtryk er et lavt blodtryk ikke farligt.

Et lavt blodtryk defineres som et vedvarende systolisk blodtryk på under 100 mmHg i hvile.

I mit tilfælde er der ingen af overstående dele, der viser hvorfor jeg har meget lav blodtryk. Men der er jo undtagelserne af reglen og her er det altså mig. Det jeg har bliver kaldt en “godartet såkaldt primær form” for lavt blodtryk, der giver anledning til svimmelhed, træthed og zero energi.

Det er især min hjerne og hjerte, der kan reagere på for lavt blodtryk med iltmangel til følge af træthed, svimmelhed og utilpashed. Ting jeg har af udfordringer ved i forvejen med gigten. Måske derfor havde har de været så længe om at, finde ud af hvad det var jeg endelig gik rundt og “bøvlet” med her i efteråret.

Lisbeth Snede på cafe og tænker over tingene.

Tiden for snegle fart er kommet ..

Mit lave blodtryk laver ballade når jeg rejser mig for hurtigt op fra liggende og siddende stillinger og kaldes “stillingsbetinget”. De opstå altså ♦når jeg rejser mig op fra liggende stilling og blodtrykket falder brat i stående stilling. Hvilke giver anledning til udtalt svimmelhed når jeg rejser sig op fra liggende/siddende stilling.

I den sidste tid, har jeg dog haft udfordringerne ved eks. indkøb – jeg kan ikke kikke fra side til side i en hurtig bevægelse og derfor har jeg måtte lige holde ved noget, efter sådan en tur (for ikke at falde omkuld). Det har været ret ubehageligt og nu ved jeg hvorfor og det er faktisk rart, at jeg nu kan være obs på at, jeg ikke skal reagere så hurtigt mere..

Jeg ved godt at, jeg ikke kan styre alt. Men i mit tilfælde kan være god fysisk træning regulere mit blodtryk op til et mere normalt leje, samtidig med at mine gener kan minimeres. Det er en behandlingen jeg har i vente, men hold op hvor er et svært at få kræfter til mere træning, når jeg har været så utilpas med kvalme.

Nu er det op på hesten igen og jeg må se hvad jeg kan gøre ved på den lange bane. Nu ved jeg at, træning skal der til og da ordren var I N G E N træning, indtil der kom et svar på problemet – skal jeg så op på hesten igen – helt forfra..  ?

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig. Husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet og aldrig et krav. -og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

FACEBOOK

Leave a Comment