Ad – en gærsvamp, hvad er det?

Kan I huske at, jeg for nogen uger siden fortalte jeg om min ryg?

Jeg har fået skælsyge, en hudsygdom fremkaldt af en gærsvamp, “Pityrosporum ovale (Malassezia furfur)“. 

På et eller andet tidspunkt i de unge år, får alle denne gærsvamp, Pityrosporum ovale på kroppen (den plejer dog, at leve et stille og uforstyrret liv). Pityrosporum ovale har betydning for udviklingen af hårskæl og arp (seboroisk dermatitis). ( arp – hvilke jeg havde da jeg var lille).

Gærsvampen findes hos næste alle voksne og er helt uskadelig, men ved nogen få personer, bryder den ud og “vågne” op.

IMG_5734

Fordi at, jeg har et dårlig immunforsvar, har denne gærsvamp har lige valgt at, “vågne” op og være aggressiv hos mig….uf, det er da noget mærkelig noget og tros en fantastisk mekanisme, vi har i vores kroppene, syntes jeg også at, der er mange mærkelige underlige kroge og vinkel som jeg slet ikke kan forstå – men jeg er jo heller ikke læge!

Jeg fik dog bekræftet efter have spurgt en million gange ved lægen, at det har intet med hygiejne at gøre og det smitter heller ikke.. Men da jeg gik ud fra konsultationen, fik jeg alligevel en sådan følelse af noget uf og ulækkert. Også selv om min læge fortalte mig, at det var ikke noget jeg kunne gøre noget ved eller gøre for, så syntes jeg bare at, det var uf og ad..!

IMG_5584

Nu er jeg gået igang med en behandling, som måske hjælpe mig til at, få min pigmentering tilbage. Det må bare ikke sprede sig, mere end det har gjort nu, fortalte lægen  – så skulle vi være på rette kurs igen til at, min pigmentering vender tilbage…

De mener ikke at, det har noget med min biologiske medicin at, gøre – men da jeg har et nedsat immunforsvar tænker jeg at, lidt har det jo noget at gøre med min sygdom.

Jeg er mega glad for at, det er noget som kan kurres og jeg ikke skal leve med det permanent! 

IMG_5736

Det kunne have været meget være og jeg har det altid en super dejlig fornemmelse, når jeg får af vide at, det ikke er min medicin – for den er jeg så glad for!

Hvis I selv oplever ligende, vær´ikke ligesom mig og vent i laaaang tid med at, gå til lægen. Få undersøgt tingene, det er bedste for både dig og din krop.

Jeg skal vist lytte lidt mere til mig selv  og huske at, tros mange lægebesøg om året  – er det smart, at man husker, at de små ting også er vigtige…

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet og aldrig et krav. 

-og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar